Ciucă, despre majorarea pensiilor și salariilor: Există voința politică, atât a PNL cât și la PSD

Există voința politică, atât a PNL cât și la PSD pentru majorarea salariului minim și a pensiilor, spune premierul Nicolae Ciucă. El precizează că săptămâna viitoare va fi luată și decizia privind o eventuală prelungire a schemei de compensare la carburanți.

„Este cât se poate de posibil, există voința politică, atât a PNL cât și la PSD, astfel încât să putem să luăm o astfel de decizie”, spune premierul Nicolae Ciucă, întrebat dacă este posibilă o majorare și a salariului minim și a pensiilor.

De asemenea, el a precizat că este posibil ca și măsura voucherelor sociale de 50 de euro să fie prelungită.

„Pe de o parte trebuie să acoperim rata de creștere a inflației, de cealaltă parte, de asemenea în funcție de evoluția concretă și de evoluția inflației și a economiei, așa cum am făcut anul acesta și am luat deja două măsuri de a asigura cetățenilor vulnerabili cu salarii mici, cu pensii mici, acest sprijin financiar, primul în prima jumătate e a anului, cel de-al doilea în a doua jumătate, să gândim și să luăm măsuri similare și anul viitor”, menționează șeful Executivului.

Totodată, Ciucă a menționat că până la finele lunii septembrie va fi luată o decizie pe carburanți.

„Această măsură a funcționat încă de a doua zi după ce au luat decizia respectivă. (…) Acum trebuie să analizăm care sunt elementele de evoluția a prețurilor la carburanți, care este evoluția prețului la petrol, pe piața internațională și în funcție de aceasta, vom lua decizia”, a conchis Ciucă.

(sursa: Mediafax)