Eurodeputatul clujean Daniel Buda consideră că “păstrarea României în afara Spațiului Schengen este profund imorală”: Îndeplinim criteriile tehnice de aderare

Plenary Session - European Citizens' Initiative End the cage age

Păstrarea României, Bulgariei și Croației în afara Spațiului Schengen este profund imorală, consideră eurodeputatul Daniel Buda (PNL, PPE), vicepreședintele Comisiei pentru agricultură și dezvoltare regională (AGRI), care a avut o intervenție în plenul reunit al Parlamentului European, ce a dezbătut, printre altele, și Politica Regională a Uniunii Europene.

”Pandemia de Covid -19 și războiul din Ucraina au provocat cea mai gravă recesiune după anul 1945, iar acest lucru ne obligă la un set de acțiuni concrete, menite să înlăture disparitățile regionale. Investițiile în infrastructură, indiferent dacă vorbim de cea feroviară sau rutieră, alături de infrastructura medicală sau școlară, reprezintă elemente indispensabile pentru orice regiune. Creșterea economică pe termen lung, este subsumată accesului la internet în bandă largă, dar mai ales cercetării și inovării”, a punctat europarlamentarul Daniel Buda.

Acesta este de părere că ”un lucru aparte îl reprezintă consolidarea legăturilor dintre zonele urbane și rurale, care au posibilitatea de a oferi noi oportunități de dezvoltare și de stimulare a dezvoltării economice și sociale”.

”Încurajarea investițiilor la nivel regional, urban și rural, prin mobilizarea resurselor din sectorul privat, trebuie dublate de o reducere substanțială a birocrației în accesarea fondurilor europene”, a mai spus Daniel Buda.

Acesta a subliniat și necesitatea ”sinergiei fondurilor care să permită atingerea acestor obiective, iar exemplul fondului LEADER este cel mai bun de urmat pentru toate statele membre”.

”Regiunile transfrontaliere au nevoie de soluții și politici adaptate noilor realități. În același timp, ținerea României, Bulgariei și Croației în afara spațiului Schengen, o apreciez ca fiind profund imorală, deoarece aceste state sunt pregătite din punct de vedere tehnic, iar dezvoltarea regională este imposibilă fără să fie aparținătoare acestui spațiu”, a fost mesajul transmis de Daniel Buda.  

1 COMENTARIU

  1. Bunicii mei aveau o vorba: lucrul amestecat pute a KKt. De ce sa ne milogim noi la EU ca sa ne faca ei sclavii lor? Sa ne impună sa închidem minele de cărbuni sa nu mai extragem petrol din Valea Prahovei și la Videle și pe une va mi fi, sa avem hidrocentralele noastre care au susținut economia României de așa mult timp. Ne punem singuri gatul in ștreangul EU pentru niște amărâți de bani care la urma urmei nici măcar nu ajung sa fie folosiți pentru ce au fost dati fiindca vulturii corupției românești vor avea grija sa ai bage in buzunarul propriu și sa de o frimitura și parlamentarilor , ca așa merge treaba : tu ma ajuti eu te plătesc ! Am uitat de Bărăganul nostru ferim lăsat sa fie mancat de buruieni fiindca românașii noștri lucreaza pe mult mai mulți €€€ decât ar face in RO, se duc oriunde in EU decât sa stea sa muncească pe ogorul străbunilor. Mai bine faceți un ajutor acestor țărani sa poată sa isi cumpere la preț favorabil niște echipament sa nu mai stea sa dea cu sapa Sa isi faca un grajd, sa isi cumpere niște vaci miei ce-o fi , sa ajute economia cu produse BIO totul organismul. Sa vedeți cum aleargă EU sa cumpere numai BIO de la țăranii romani. Asta ar trebui aa fie politica. Sa ne întoarcem la rădăcinile noastre străbune. Sa ținem capul drept sa nu ne milogim in schimbul pierderii demnității , independentei și suveranității naționale.

Comentariile sunt închise.