Gabriela Ruse, calificată în optimile Transylvania Open WTA250

Victorie pentru Gabriela Ruse în primul tur al turneului Transylvania Open WTA250! Românca a câștigat ultimul meci al zilei jucat împotriva lui Harmony Tan, după o luptă fantastică de peste două ore și jumătate: 6-7 (5), 6-2, 6-3.

Gabriel Ruse: “Vă mulțumesc din tot sufletul, sunt foarte emoționată pentru că vin după un șir lung de probleme de sănătate și este foarte special pentru mine să câștig acasă. Eu de obicei sunt foarte emoționată când joc în fața voastră pentru că-mi doresc să dau tot ce e mai bun din mine dar azi chiar am încercat să nu mă mai gândesc la lucrul ăsta și să mă bucur de terenul ăsta, de arenă, de voi. Să fiu sănătoasă din nou pentru mine este cel mai important lucru.

După pierderea primului set, am știut că trebuie să fiu mai agresivă, iar antrenorul mi-a spus să intru mai mult în teren. Cred că asta a fost cheia azi. De asemenea, am servit bine azi și sunt foarte fericită. 

Mulțumesc tuturor românilor care m-au susținut. Sunt foarte fericită să joc turul 2, pentru că nu am mai câștigat un meci de foarte mult timp. Mulțumesc organizatorilor pentru wild-card și sunt foarte fericită pentru această oportunitate.”

Gabriela Ruse este singura jucătoare din România rămasă în cursa pentru trofeul Transylvania Open. Irina Bara și Jaqueline Cristian au părăsit turneul după primul meci jucat. Irina a întâlnit-o pe teren pe Nuria Parrizas-Diaz și, deși și-a adunat forțele pentru setul al doilea, nu a reușit să recupereze. Meciul s-a încheiat cu scorul de 6-1, 7-5.

Jaqueline Cristian, care a avut din nou o intrare spectaculoasă pe terenul din Cluj, nu a avut nici ea un meci mai ușor. Adversara ei, Xiyu Wang (21 de ani) este una dintre jucătoarele noului val și a avut un joc impecabil (scor: 6-3, 6-3). Jaqueline Cristian a fost sfert-finalistă la prima ediție Transylvania Open și își caută ritmul după o absență cauzată de accidentarea și operația de la genunchi. Ea a revenit în circuit luna trecută, la US Open.

Eugenie Bouchard, celebra jucătoare din Canada, finalistă de Grand Slam, nu a avut nici ea o zi bună. Genie s-a văzut nevoită să se retragă din cadrul turneului Transylvania Open WTA250 din cauza unei accidentări, după ce a pierdut primul set cu 6-3. Adversara ei, Anhelina Kalinina a avansat astfel în optimi.

Cu opt finale WTA și un titlu în palmares, Genie a trecut recent prin momente grele cauzate de accidentări care au ținut-o departe de terenuri aproape un an și jumătate.

Eugenie Bouchard: Sunt dezamăgită am încheiat turneul din România în acest fel pentru că mi-a plăcut foarte mult să fiu aici, la Cluj. Am făcut o întindere a flexorului șoldului acum câteva zile, la antrenament. Am încercat să fiu cât mai pregătită pentru acest meci. Ieri am făcut un RMN, iar rezultatele nu arătau atât de rău, așa că m-am gândit că pot juca. Dar a fost din ce în ce mai greu pe măsură ce meciul avansa. Așa că, pentru a evita o accidentare mai mare, m-am gândit că cel mai bine ar fi să mă retrag. Asta, deși urăsc să mă retrag și mi-aș fi dorit să fi avut un parcurs frumos în România. Sper însă să mă întorc aici.”

Cea de-a doua ediție Transylvania Open WTA250 se desfășoară în perioada 8-16 octombrie 2022, pe hard, în BT Arena din Cluj-Napoca, pe cele două terenuri care au fost amenajate: Terenul Central și Terenul 2. Interviurile de pe teren vor fi realizate de fostul mare tenismen român Horia Tecău, actual căpitan al echipei României Billie Jean King Cup.

În cadrul turneului Transylvania Open WTA250 din acest an vor concura 32 de jucătoare la simplu și 16 echipe la dublu. În joc vor fi puse 280 de puncte WTA și premii în valoare de 251.750 de dolari.