Prima livrare de legume de la producătorii români prin Casa de Comerț Unirea. Mariana Cotoi: “Este un prim pas pe care îl facem în crearea unui mecanism comercial funcțional.”

Ministerul Agriculturii anunță că vineri a avut loc prima livrare de legume de la producători români către un mare retailer prin intermediul Casei de Comerț Unirea.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, 12 tone de legume- cartofi, varză albă, varză roșie și dovleac plăcintar- preluate de la producătorii autohtoni au fost livrate direct la unul dintre depozitele retailerului francez Carrefour din comuna Chiajna, județul Ilfov, pentru a fi introduse în circuitul comercial.

„Am demarat acest proces amplu, după ce săptămâna trecută am asistat la primul contract semnat între un producător român și conducerea Casei de Comerț Unirea, iată că vedem astăzi, concret, cum sunt livrate legume românești către un mare retailer din România. Se încheie contracte, pentru a fi furnizată marfă fără sincope, astfel încât fluxul comercial să se poată desfășura în cele mai bune condiții. Casa de Comerț merge către producători, preia produsele disponibile și le duce în rețele de magazine. Salut faptul că retailerii își îndreaptă atenția către produsele românești și sunt deschiși la colaborare”, a declarat Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

„Este un prim pas pe care îl facem în crearea unui mecanism comercial funcțional care să ducă la valorificarea superioară a resurselor şi a producţiei agricole naţionale. Avem deja un portofoliu substanțial de producători și fermieri români cărora, pe bază de contract, le recepționăm marfa și le virăm imediat plățile pentru marfa distribuită, iar mai departe ne ocupăm de tot ce înseamnă relația cu lanțurile de retail. Astfel, producătorii au siguranța financiară atât de necesară pentru continuarea activității, iar marile lanțuri de magazine au asigurat fluxul de stocuri fără sincope”, a spus Mariana Cotoi, director general al Casei de Comerţ Agroalimentar Unirea.

Livrările de produse agroalimentare se vor desfășura cu o frecvență săptămânală, reprezentanții Casei de Comerț continuând discuțiile și cu alte lanțuri de magazine din România pentru a se încheia contracte de colaborare.

(sursa: Mediafax)