PSD către PNL: Să nu mai stea încremeniți în trecut

PNL să nu mai stea încremenit în trecut și să privească alături de PSD spre viitor, adică să accepte că singura soluție viabilă este reglementarea temporară a prețului energiei și gazelor, le transmite liberalilor Ștefan Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD.

„Înțelegem că unora dintre colegii de la PNL le este greu să accepte că liberalizarea pieței, pusă în practică de ministrul Virgil Popescu a fost un eșec de proporții. Însă, le propunem să nu mai stea încremeniți în trecut și să privească alături de noi spre viitor, adică să accepte că singura soluție viabilă este reglementarea temporară a prețului energiei și gazelor. Altfel, declarații de genul celei de azi a purtătorului de cuvânt al PNL Ionuț Stroe, îl pun pe premierul Ciucă într-o situație extrem de delicată față de români”, scrie Oprea pe Facebook.

„Cu enunțuri lipsite de logică de genul <e destul de riscant ca la câteva săptămâni de la adoptarea unei OUG privind energia, să vii acum cu o propunere de reglementare a pieței. Eu știu că au existat propuneri pentru reglementarea pieței de energie, însă nu au venit din partea PSD, ci din partea furnizorilor din piața. Nu însemna revenirea la o piață reglementată, ci o posibilă îmbinare a propunerilor de reglementare cu acea OUG>, precum a dlui Stroe, PNL nu rezolvă nimic”, adaugă acesta.

În opinia purtătorului de cuvânt al PSD, românii nu mai au timp de „fandoseli politice”, ci vor „soluții urgente pentru a fi convinși că vor plăti prețuri decente la facturile de energie și gaze”.

(sursa: Mediafax)