Revine în actualitate ideea reorganizării administrativ-teritoriale a României, mai exact reducerea numărului de județe de la 42 la 15.

Mihai Daraban ( presedintele CCIR ) a reluat ideea reorganizării administrativ-teritoriale a României, mai exact reducerea numărului de județe de la 42 la 15, scrie psnews.ro
„Mi-am făcut mulți dușmani cu această idee, dar nu renunț”, a punctat Daraban.

„Noi am dat un exemplu, nu am dat cu parul. Am zis, dom’le, aţi discutat despre justiţie atâţia ani, copiii mei nu ştiau de Ion Creangă, dar ştiau de laura Codruţa Kovesi. Sunt 15 Curţi de Apel care au fost înfiinţate ţinând cont de mobilitatea cetăţeanului, nu de alte criterii. Şi am zis, de ce să ținem 42 de județe, când putem avea 15?!”

Președintele CCIR a adăugat că ideea reorganizării administrativ-teritoriale a fost împărtășită și de foarte multe asociații patronale care au semnat, la rândul lor petiții în acest sens. „Și aici mă refer la asociații patronale de ramură, pentru că noi cu ele discutăm, asociații patronale care aduc contribuții colosale la dezvoltarea României”, a completat Daraban.

Președintele CCIR a subliniat, de asemenea, că impunerea de noi taxe pentru mediul de afaceri nu e o soluție pe termen lung.

Citeste mai mult pe www.psnews.ro cu VIDEO