VIDEO |Combaterea fenomenului drogurilor în școli, una dintre prioritățile Inspectoratului Școlar Județean Cluj! Marinela Marc, invitată la emisiunea “Transilvania la raport”

În ultima perioada în școlile din județul Cluj au fost semnalate câteva cazuri de consum de substanțe interzise. Fenomenul este îngrijorător iar Inspectoratul Școlar Județean încearcă să ia măsuri pe toate căile posibile. Despre un proiect dedicat combaterii acestui fenomen dar și alte noutăți la nivelul învățământului clujean a vorbit inspectorul școlar general, prof. Marinela Marc, invitată la emisiunea “Transilvania la raport” în studioul Cluj Live,

În colaborare cu Centrul Antidrog și Clubul Lions școlile din Cluj vor desfășura în continuare diverse activități de prevenire, însă fenomenul consumului de substanțe interzise a luat amploare în ultima perioadă. Astfel, Inspectoratul Școlar Județean Cluj a lansat proiectul “Viitorul depinde de tine” prin care vor intensifica aceste acțiuni de combatere a fenomenului drogurilor în unitățile de învătământ.

“Am format deja câte o persoană din fiecare unitate de învățământ din județul Cluj pentru a identifica și a consilia familiile copiilor aflați în astfel de situații. Acești oameni la rândul lor îi vor forma pe colegii diriginți și alte cadre didactice pentru a ști să intervină mai mult decât o simplă observare și anunțare a familiei. După vacanță, prin profesorii psihologi și consilieri educativi vom începe niște activități de formare a părinților. Este foarte important ca familia să conștientizeze pericolul pe care îl reprezintă acest consum necontrolat de către copii- se vând la liber tot felul de substanțe.” a declarat inspectorul școlar general, prof. Marinela Marc.

Dacă v-a plăcut materialul, dați LIKE paginii de facebook Cluj Live pentru a putea accesa cele mai recente articole publicate pe site.

Mai multe despre acest proiect dar și alte subiecte dezbătute în emisiune vedeți în VIDEO: