Domeniile Ostrov Reserve ”LEGIO – VIN DE AUR!”

Domeniile Ostrov Reserve LEGIO, vinuri multiplu medaliate în România, Anglia, Franța și Germania

Vinurile Domeniile Ostrov Reserve LEGIO au fost realizate în memoria LEGIUNII  a XI a CLAUDIA PIA FIDELIS, care a fost cantonată după anul 104 în castrul roman Durostorum, actuala așezare a Ostrovului, în inima Dobrogei. Sub brandul Reserve LEGIO se îmbuteliază vinuri albe și roșii, multiplu medaliate deja în România, Anglia, Franța și Germania.

”Practic, maturitatea viței de vie replantată integral la Domeniile Ostrov încă din 2004 face din strugurii noștri o adevărată perlă a Dobrogei. Ducem vinurile noastre la concursuri internaționale pentru a pune România pe harta internațională a vinului. Medaliile câștigate de vinurile Domeniilor Ostrov fac bine companiei, dar și țării. Este din ce în ce mai evident că România este un producător de vin Premium, chiar super-Premium, cu deschidere către piețele mari ale lumii” spune Oana Belu, co-proprietar Domeniile Ostrov.

După participări la multiple târguri internaționale dedicate vinului, Legio Reserve a generat deja vânzări pentru Domeniile Ostrov în țări precum Germania, Anglia, Franța, Danemarca, Coreea de Sud sau China, Japonia și Singapore.

Cupajul roșu Reserve Legio este produs din struguri Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră și Merlot culeși manual la maturitate deplină. Strugurii sunt crescuți pe colinele dobrogene, în condiții pedoclimatice unice în România, grație influenței teroarului și fac parte din arealul DOC Oltina.

”Măiestria oenologului care își pune amprenta în structura și complexitatea vinului, făcându-l unic în felul sau, este importantă pentru ca procesarea strugurilor să ducă spre un vin excelent” spune Daniel Zottu, somelierul și consultantul pentru Domeniile Ostrov.

Vinurile Domeniile Ostrov au fost vinificate de către oenologul cilian Miguel Leon, după metode din Lumea Nouă. Lungul drum pe care l-a parcurs vinul Legio s-a realizat datorită măiestriei creatorului de vinuri Daniel Zottu, asigurându-I unicitatea și destinul de vin de aur.

Domeniile Ostrov Reserve LEGIO – Cabernet Sauvignon , Fetească Neagră & Merlot

Legio Domeniile Ostrov Reserve este un vin roșu sec, cu 14% alcool, maturat în butoaie de stejar, bine structurat, puternic și ”îl putem caracteriza din perspectiva culorii ca fiind de un roșu purpuriu atrăgător, iar din perspectivă olfactivă unul perfect armonizat” spune Daniel Zottu din perspectiva creatorului de vinuri.

Specialiștii oenologi care l-au premiat, din Franța, Germania, Anglia sau România au subliniat că aromele complexe, bogate, cu accente de mure, afine, coacăze, prune bine coapte sunt completate armonios cu arome de condimente, și au făcut din vinurile Reserve LEGIO cel mai medaliat vin născut în Dobrogea, vin DOC-CMD Oltina.

Și mai important pentru pasionații de vin, Reserve LEGIO vine cu o tentă lemnoasă, catifelată care se datorează maturării timp de 4 luni în butoaie de stejar românesc și alte 15 luni în sticlă. Maturarea este alt element care pune în valoare cu succes cele trei soiuri prezente: Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră și Merlot” spune Daniel Zottu.

Toate aceste elemente, spune Daniel Zottu, oferă celor care consumă vinurile roșii LEGIO Domeniile Ostrov Reserve un gust persistent, sec și matur, cu buchet complex, cu nuanțe consistente de fructe roșii și negre, cu note echilibrate de ciocolată și tutun, de neuitat.

”Vinurile Domeniile Ostrov Reserve LEGIO au fost medaliate și pentru taninii puternici și bine structurați care reușesc că producă un post gust bogat și persistent” spune Daniel Zottu.

Reserve LEGIO vinuri gastronomice

Pentru cei care iubesc mesele sănătoase și gustoase, vinul roșu Reserve LEGIO ”este cu adevărat sublim într-o asociere cu preparate din carne roșie maturată la grătar sau carne de vânat la cuptor cu sosuri consistente și bine condimentate, dar și cu preparate tradiționale românești din carne de porc sau de miel” explică somelierul Daniel Zottu, sub a cărui semnătură se află vinurile LEGIO.

Unul dintre fanii celebri ai vinurilor Reserve Legio este cunoscutul om de media Codin Maticiuc.

Medalii:

Medalie de aur

– Internațional Challenge Gilbert & Gaillard (Franța)

– Premiile de Excelenta Vinul.ro (România)

– Mundus Vini Grand Internațional Wine Awards (Germania)

Medalia de Bronz

– Decanter World Wine Awards (UK)