SPECIAL | NOTELE primite de “luptătorii” din Gruia după victoria care le-a asigurat prezența în primăvara Conference League

CFR Cluj a reușit să treacă peste dezamăgirea trăită în jocurile cu Sivasspor și Rapid, pe care le-a pierdut cu 0-3, respectiv 1-2. Campioana României s-a impus cu 1-0 în fața lui Ballkani, în ultimul meci din faza grupelor, și și-a asigurat prezența în primăvara Conference League.

Chiar dacă adversara juca doar pentru palmares, fiind deja eliminată din competiție, trupa lui Dan Petrescu a trebuit să muncească mult pentru a înscrie golul victoriei, prin Boateng (în minutul 17), și pentru a-și păstra avantajul de pe tabelă până la finalul întâlnirii.

Ca o curiozitate, Boateng a semnat aseară a doua sa reușită pentru ardeleni în cupele europene în acest sezon. Prima a fost cu Pyunik, în a doua manșă din primul tur preliminar al Ligii Campionilor, și tot când scorul era 0-0, cum s-a întâmplat aseară. Numai că aseară, Boateng și colegii săi au fost fericiți la final, spre deosebire de returul cu Pyunik, care a egalat-o pe CFR de două ori și a ieșit apoi învingătoare la loviturile de departajare. În plus, cu golul de ieri, Boateng s-a revanșat față de fanii din Gruia după ce în jocul cu Sivasspor a provocat o lovitură liberă din care a pornit faza golului doi al turcilor.

Deac putea asigura o victorie clară pentru formația clujeană. Decarul campioanei României și-a asumat responsabilitatea de a executa o lovitură de pedeapsă în minutul 33, însă goalkeeperul echipei din Kosovo a reușit să o apere. Arbitrul a dictat repetarea penalty-ului, o decizie care i-a scandalizat pe oaspeți. Deac s-a dus din nou la punctul cu var, de această dată a tras spre centrul porții, dar portarul lui Ballkani și-a făcut din nou datoria. Însă, același Deac a fost unul dintre jucătorii care au contribuit la acțiunea din care s-a dat golul victoriei. Tot Deac a oferit multe pase care se puteau transforma în faze periculoase pentru poarta adversă. În plus, și-a sprijinit și colegii care evoluează în apărare când a fost cazul, cum s-a întâmplat în minutul 30, când a îndepărtat o minge care putea amenința poarta lui Scuffet. Și, nu în ultimul rând, Deac a reușit să transforme penalty-ul din care CFR a deschis scorul în a doua victorie cu Slavia Praga (fără de care miza în confruntarea cu Ballkani putea să nu mai fie atât de mare).

Burcă a fost o altă surpriză plăcută. Fundașul central și-a făcut pe deplin datoria în apărare, dar s-a descurcat bine și în ofensivă, având o mare ocazie de gol în minutul 60. Merită să fie remarcat și Braun, care l-a suplinit cu succes pe titularul de pe postul de fundaș stânga, și anume căpitanul Mario Camora.

Accidentat în derby-ul cu Rapid, Yuri a dat dovadă de o ambiție uimitoare, nu doar în ceea ce privește capacitatea de a se recupera foarte repede din punct de vedere fizic, ci și prin faptul că în ciuda greutăților prin care a trecut, a reușit să se ridice prin evoluția sa la înălțimea unui meci de al cărui rezultat depindea viitorul CFR-ului în Europa.

Yeboah a lăsat, de asemenea, o impresie plăcută. Înaintea golului marcat de Boateng a avut el însuși o șansă de a trimite balonul în plasă. Are potențialul de a crește în valoare pe termen lung.

Nu trebuie uitați nici portarul Scuffet, care a avut mai multe intervenții fără de care scorul putea fi unul nefavorabil pentru CFR, și nici antrenorul Dan Petrescu, care a reușit să găsească o modalitate de a reface moralul elevilor săi după cele două înfrângeri despre care am vorbit la începutul articolului. Drept dovadă, CFR și-a creat ocazii de gol, a marcat unul, și a dat dovadă de disciplină în apărare.

Iată și notele primite de fotbaliștii din Gruia:

SIMONE SCUFFET – NOTA 9

CHRISTOPHER BRAUN – NOTA 8,5

ANDREI BURCĂ – NOTA 9

YURI MATIAS – NOTA 8,5

CRISTIAN MANEA – NOTA 8

ROGER – NOTA 8

KARLO MUHAR – NOTA 8

NANA BOATENG – NOTA 10

CIPRIAN DEAC – NOTA 9

CEPHAS MALELE – NOTA 7,5

EMMANUEL YEBOAH – NOTA 8

CLAUDIU PETRILA – NOTA 7,5

RANGELO JANGA – NOTA 7

LOVRO CVEK – NOTA 7

ANTRENORUL DAN PETRESCU – NOTA 10

Foto: Robert Popa

Dacă v-a plăcut materialul, dați LIKE paginii de facebook Cluj Live pentru a putea accesa cele mai recente articole publicate.

Articolul precedentSe apropie iarna. În noiembrie scad temperaturile și reapar precipitațiile. Totul despre vreme până la sfârșitul anului
Articolul următorVIDEO | Anunțul conducerii lui CFR Cluj în urma accederii în fazele eliminatorii din Conference League: “Muncim la niște transferuri” + Principalul post vizat și informații despre situația financiară
Experiență profesională: Editorialist, reporter, producător și realizator de emisiuni la Cluj Live, 24 octombrie 2022 - prezent Redactor la Povești din Sport, 12 februarie 2018 - prezent Reporter la Prima Sport (în trecut Look Sport, respectiv Look TV), 23 ianuarie 2018 - 12 septembrie 2022 Corespondent al redacției de sport Prima TV București, 1 martie 2021 - 12 septembrie 2022 Producător al emisiunii Look Sport Special, 1 februarie 2021 - 12 septembrie 2022 Producător al emisiunii Rezumatele etapei Ligii 1, 1 decembrie 2020 - 12 septembrie 2022 Reporter la Ziua de Cluj, 6 iulie 2016 - 8 ianuarie 2018 Realizator al emisiunii sportive ZIUAlive, 19 februarie 2017 - 29 mai 2017 Invitat al emisiunii ”1 la 1”, de la Realitatea FM Cluj, 17 iulie 2017 - 8 ianuarie 2018 Redactor la CityNews Cluj, 8 aprilie 2019 - 6 august 2019 Redactor la Elita României, 18 martie 2019 - 10 februarie 2020 Redactor colaborator la Gazeta Sporturilor, 8 ianuarie 2018 - 31 ianuarie 2018; februarie 2019 Alte publicații unde am scris: La Masa Verde (2014 - 2016), Cunoașterea e putere (2015 - 2016), Casiansoneriu.ro (2018 - 2020), Fotbal pe Afiș (2021 - 2022), Presa Locală (2016) Stagii de practică: Radio Renașterea Studii: Absolvent al Liceului Pedagogic ”Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca, secția Științe Sociale, în anul 2013 În 2019 mi-am susținut lucrarea de licență în jurnalism ”Activitatea lui Miodrag Belodedici, reflectată în presă” la Facutatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC), din cadrul UBB Cluj Cărți publicate: Belodedici: Românul care a triumfat de două ori în Cupa Campionilor Europeni (2020) Alte informații: Premiu pentru participarea la concursul județean de poezie ”Versuri pentru suflet”, organizat de Biblioteca Județeană Cluj, în anii 2021 și 2022 Am participat la cursurile de acordare a primului ajutor, organizate de SMURD, în Cluj-Napoca, pe 14 ianuarie și 9 septembrie 2023 Colaborator al Anuarului presei clujene în anii 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 și 2022 Site personal: www.robertpopanews.wordpress.com Adresă de e-mail: robertpopa1994@gmail.com