DOCUMENT | Mai multe atribuții pentru polițiștii locali. De acum trebuie să apeleze la Poliția Rutieră pentru date despre șoferi

Prin noile modificări aduse legii, polițiștii locali vor putea accesa direct baza de date a Poliției Rutiere și vor putea aplica amenzi pentru parcarea neregulamentară spre exemplu.

Camera Deputaților a ADOPTAT, cu 177 de voturi pentru, 27 împotrivă și 35 de abțineri. Legea merge la promulgare la președinte Klaus Iohannis.

Unii parlamentari spun că polițiștii locali nu ar trebui să aibă dreptul să ceară astfel de informații de la Poliția Națională pentru simplul fapt că nu sunt pregătiți pentru așa ceva.

Un alt parlamentar care a votat pentru spune că totuși nu este convins că polițiștii locali au pregătirea necesară pentru a face munca unui polițist incadrat în Poliția Națională cu atribuții de rutieră și că polițiștii locali ar trebui să școlarizați precum cei de la Poliția Română.

CITEȘTE ȘI – SPECIAL | Curiozități despre Lazio. Italienii, eliminați din cea mai echilibrată grupă din Europa League. În sezonul trecut au avut al doilea atac din Serie A, depășindu-le pe Juventus, Napoli și campioana AC Milan + Recordurile unde Lazio este mai slabă decât CFR Cluj

Dacă v-a plăcut materialul, nu ezitați să vă abonați la pagina de facebook Cluj Live și la canalul de youtube Cluj Live pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.