VIDEO | Echipa ideală în care a fost inclus Dan Petrescu. Cine a realizat-o și cum a reacționat antrenorul lui CFR Cluj

Dan Petrescu are un motiv în plus de a fi fericit în această săptămână. După ce a înregistrat a zecea victorie cu CFR Cluj în actuala ediție de campionat, 3-1 cu FC U Craiova, meci în urma căruia a atins 300 de meciuri ca tehnician în prima ligă din România, fostul fundaș a aflat că tocmai a fost inclus într-o echipă ideală a fotbaliștilor alături de care a evoluat Miodrag Belodedici.

Singurul fotbalist român care a cucerit Cupa Campionilor Europeni de două ori, cu două echipe diferite (Steaua București și Steaua Roșie Belgrad), a realizat primul 11 format din cei mai valoroși colegi pe care i-a avut în emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro Arena. Printre starurile de altădată care s-au mai regăsit în echipa selectată de Belodedici amintim de Michael Klein, Ladislau Boloni și Robert Prosinecki (coleg cu Belodedici la Steaua Roșie Belgrad).

PETRESCU: ”BELODEDICI A FOST CEL MAI MARE FUNDAȘ CENTRAL CU CARE AM JUCAT”

Prezentă la meciul cu FC U Craiova, echipa Cluj Live l-a întrebat pe Dan Petrescu dacă îl onorează alegerea făcută de fostul său coleg de la Steaua București și din echipa națională de fotbal.

”Normal (că mă onorează, mai ales dacă ținem cont de câți colegi valoroși a avut Belodedici – n. red), cum să nu?! Doamne-Ferește! Poate a fost cel mai mare fundaș central cu care am jucat vreodată. E clar că a fost și Desailly (coleg cu Petrescu la Chelsea – n. red.) acolo. Și el a fost o legendă. Dar, Desailly și Belodedici cred că ar fi fost cuplul meu ideal (în apărare – n. red.) dacă m-ar fi întrebat cineva despre cea mai bună echipă cu care am jucat. Belodedici este o legendă a fotbalului românesc. Din păcate, nu a mai fost așa mediatizat. El a jucat finala de Champions League cu două echipe, le-a câștigat. Deci, pentru mine e o legendă și mă bucur că m-a ales în echipa lui”, a reacționat Petrescu în conferința de presă de la finalul meciului cu FC U Craiova, de luni seara.

ÎMPREUNĂ ȘI LA BINE, ȘI LA RĂU

În 1994, Petrescu și Belodedici au făcut echipă în defensiva României la Campionatul Mondial din Statele Unite ale Americii, unde tricolorii au atins cea mai mare performanță din istoria primei reprezentative, atingând sferturile de finală și adunând totodată cele mai multe victorii la un turneu final, 3 la număr, în fața Columbiei (3-1), a Statelor Unite (1-0, printr-un gol înscris chiar de Petrescu) și a vicecampioanei mondiale Argentina (3-2). Din păcate, Petrescu și Belodedici nu au trăit doar momente de bucurie în Țara Făgăduinței, ci și dezamăgiri, ambii ratând câte un penalty în sfertul de finală cu Suedia, pierdut de tricolori la loviturile de departajare. Dar, cu siguranță acel moment nu poate cântări mai mult decât realizările pe care le-au avut cei doi și generația respectivă evident.

În prezent, Miodrag Belodedici e angajat al Federației Române de Fotbal, unde se ocupă cu organizarea turneelor de selecție a copiilor talentați din țară / Foto: arhivă Robert Popa

În 2020 a apărut prima biografie despre Miodrag Belodedici, în cartea Belodedici: Românul care a triumfat de două ori în Cupa Campionilor Europeni.

Dacă v-a plăcut materialul, nu ezitați să vă abonați la pagina de facebook Cluj Live și la canalul de youtube Cluj Live pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.