VIDEO | Jucătorii remarcați de Iordănescu în penultimul meci al naționalei din 2022 + De la cine are așteptări mai mari: ”L-am văzut cu decizii pripite și fără încredere”

Chiar dacă România a fost învinsă de Slovenia cu 2-1, selecționerul Edward Iordănescu a scos în evidență evoluția unor jucători pe care i-a utilizat în amicalul desfășurat pe Cluj Arena. Printre fotbaliștii remarcați s-au regăsit Andrei Burcă (CFR Cluj), Raul Opruț (Hermannstadt), Darius Olaru (FCSB), Olimpiu Moruțan (Pisa, liga a doua italiană) și Marius Marin (Pisa, liga a doua italiană).

”Sunt niște jucători pe care sper să-i câștigăm (pe termen lung, pentru construirea unui lot competitiv – n. red.). Deja, avem un Marius Marin pe care l-am câștigat. Deja avem un Olaru, care devine o certitudine. Îmi pare rău că nu este Sorescu, pentru că și pentru el, din mandatul meu, a început să fie o continuitate la echipa națională (în 2022, Sorescu a bifat 4 selecții la naționala României – n. red.). Voiam să aibă continuitate și acum. Îmi doresc să-l recâștigăm pe Tudor Băluță. Îmi doresc ca dintre jucătorii tineri să mai descoperim măcar unul-doi. Mă bucură revenirea lui Olimpiu (care a avut o șansă mare de gol cu Slovenia, când mingea șutată de el s-a oprit în bară – n. red.). Mă bucură realizarea lui Drăguș (care a marcat primul său gol la națională în partida cu Slovenia – n. red.), pentru că este un jucător care poate fi câștigat pentru echipa națională. Drăgușin începe să capete consistență în Italia (a jucat în toate cele 13 etape disputate până acum în Serie B pentru Genoa, formație clasată pe locul 3 în campionatul respectiv – n. red.). Îl avem pe Opruț (debutant la echipa națională – n. red.), care are perspective și are o marjă pe care eu sunt sigur că o putem dezvolta împreună și cu ajutorul lui Măldărășanu (antrenorul lui Hermannstadt – n. red.), de la Sibiu. Știu că lucrează foarte mult cu el. Mai avem câțiva jucători pe care dorim să-i debutăm și dumneavoastră să-i vedeți în tricoul echipei naționale. Sunt lucruri bune. Îmi doresc ca Cicâldău să-și recapete forma. Răzvan Marin este un lider din toate punctele de vedere. Burcă este o certitudine din toate punctele de vedere pentru echipa națională. Și, să sperăm că și Moldovan (portarul debutant convocat de la Rapid – n. red.)”, a declarat Iordănescu la conferința de presă de la finalul meciului jucat joi seara.

În schimb, antrenorul primei reprezentative are așteptări mai mari de la Bogdan Vătăjelu (Universitatea Craiova), pe care l-a înlocuit în minutul 60 cu Raul Opruț, și Andrei Cordea (FCSB), fotbalist care a fost aproape de a marca împotriva Sloveniei.

”VĂTĂJELU A FOST FOARTE NEINSPIRAT ÎNCĂ DIN PRIMELE MINUTE. CORDEA TREBUIE SĂ AIBĂ MAI MULTĂ ÎNCREDERE. L-AM VĂZUT CU DECIZII PRIPITE”

”Îmi e greu să comentez astfel de lucruri în public. Este un jucător matur și i-am transmis că trebuie să depășească momentul. A fost foarte neinspirat încă din primele minute, când a jucat o minge înapoi și s-a creat panică. Și (panica – n. red.) se transmite către restul grupului. Dar, totuși (Vătăjelu – n. red.) e un jucător matur, și a arătat lucruri foarte bune la Craiova. Este cel mai în vârstă jucător din lotul nostru (are 29 de ani – n. red.). Mai mult decât atât, trebuie să căutăm soluții, trebuie să căutăm soluții pentru că avem probleme. Nicu (Nicușor Bancu a ratat amicalul cu Slovenia după ce s-a accidentat la meciul Rapid – Universitatea Craiova – n. red.), din păcate, (va lipsi – n. red.) șase luni. Opruț a intrat, a debutat. Căutăm. Încercăm să căutăm jucători. Încercăm să consolidăm grupul important și încercăm 3-4-5 jucători noi (pe care – n. red.) să-i integrăm cât mai repede. Am încredere că, dacă închidem anul cu un rezultat pozitiv în Moldova, și terminăm pe un fond bun, trăgând linie și analizând această acțiune cu acești jucători mulți, tineri veniți, putem să pregătim pe un alt fond ceea ce înseamnă acțiunea din martie. Dacă în martie, debutăm în grupă (grupa din preliminariile pentru Campionatul European din 2024 – n. red.) cu două rezultate pozitive, România își va ridica rapid nivelul. Cordea are calități, le-a demonstrat de aici, le-a demonstrat la club. E un jucător care joacă în cupele europene, care a jucat în cupele europene, care se bate pentru trofee și eu am o singură solicitare la el, să aibă mai multă încredere. Pentru că jocul de fotbal este construit din momente și din decizii. Cu cât raportul deciziilor favorabile echipei, corecte este mai mare decât deciziile mai puțin bune, cu atât perspectiva unui jucător ca să evolueze bine și, automat, să aibă un rol mai important în angrenajul echipei crește. Din păcate, în multe momente, l-am văzut cu decizii pripite și fără încredere. Trebuie să învețe să joace și cu adversar în spate, pentru că acesta este fotbalul mare. Trebuie să învețe să aibă mai multă mobilitate în teren, în sensul în care să încerce să intre și între linii, să vină și la primit, să facă și o dublă demarcare, să plece și în profunzime pe calitățile lui. Dar, nu are nicio scuză să nu aibă încredere. Va avea parte de suportul meu în continuare și va fi un jucător care rămâne sub observația noastră și după această acțiune”, a adăugat Iordănescu junior.

Ultimul meci al României din 2022 va avea loc mâine, de la ora 20:30, la Chișinău. Tricolorii se vor duela cu reprezentativa Republicii Moldova în cadrul unei partide amicale.

CITEȘTE ȘI – SPECIAL | Fundașul campioanei CFR, Cristian Manea, a fost cel mai vechi tricolor de pe teren la partida cu Slovenia

SPECIAL | NOTELE acordate tricolorilor în urma înfrângerii din amicalul cu Slovenia

EXCLUSIV | Mărturisirile celui care i-a fost mentor în carieră lui Dani Paraschiv, în prezent al doilea golgheter al Ligii 1: ”Are o educație bună de la părinți, este foarte conștiincios”

VIDEO | Stanciu, sfătuit de selecționer să vină la CFR Cluj

Dacă v-a plăcut materialul, nu ezitați să vă abonați la pagina de facebook Cluj Live și la canalul de youtube Cluj Live pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Articolul precedentVIDEO | Afaceristul Adrian Marțian a deschis la Cluj-Napoca primul restaurant doar cu fructe de mare. Ingredientele sunt aduse, săptămânal, din Spania
Articolul următorFOTO/VIDEO: A venit iarna în zona de munte a Clujului! Drumarii la datorie
Experiență profesională: Editorialist, reporter, producător și realizator de emisiuni la Cluj Live, 24 octombrie 2022 - prezent Redactor la Povești din Sport, 12 februarie 2018 - prezent Reporter la Prima Sport (în trecut Look Sport, respectiv Look TV), 23 ianuarie 2018 - 12 septembrie 2022 Corespondent al redacției de sport Prima TV București, 1 martie 2021 - 12 septembrie 2022 Producător al emisiunii Look Sport Special, 1 februarie 2021 - 12 septembrie 2022 Producător al emisiunii Rezumatele etapei Ligii 1, 1 decembrie 2020 - 12 septembrie 2022 Reporter la Ziua de Cluj, 6 iulie 2016 - 8 ianuarie 2018 Realizator al emisiunii sportive ZIUAlive, 19 februarie 2017 - 29 mai 2017 Invitat al emisiunii ”1 la 1”, de la Realitatea FM Cluj, 17 iulie 2017 - 8 ianuarie 2018 Redactor la CityNews Cluj, 8 aprilie 2019 - 6 august 2019 Redactor la Elita României, 18 martie 2019 - 10 februarie 2020 Redactor colaborator la Gazeta Sporturilor, 8 ianuarie 2018 - 31 ianuarie 2018; februarie 2019 Alte publicații unde am scris: La Masa Verde (2014 - 2016), Cunoașterea e putere (2015 - 2016), Casiansoneriu.ro (2018 - 2020), Fotbal pe Afiș (2021 - 2022), Presa Locală (2016) Stagii de practică: Radio Renașterea Studii: Absolvent al Liceului Pedagogic ”Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca, secția Științe Sociale, în anul 2013 În 2019 mi-am susținut lucrarea de licență în jurnalism ”Activitatea lui Miodrag Belodedici, reflectată în presă” la Facutatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC), din cadrul UBB Cluj Cărți publicate: Belodedici: Românul care a triumfat de două ori în Cupa Campionilor Europeni (2020) Alte informații: Premiu pentru participarea la concursul județean de poezie ”Versuri pentru suflet”, organizat de Biblioteca Județeană Cluj, în anii 2021 și 2022 Am participat la cursurile de acordare a primului ajutor, organizate de SMURD, în Cluj-Napoca, pe 14 ianuarie și 9 septembrie 2023 Colaborator al Anuarului presei clujene în anii 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 și 2022 Site personal: www.robertpopanews.wordpress.com Adresă de e-mail: robertpopa1994@gmail.com