Eurodeputat: “Putin a câștigat o bătălie folosindu-se de un iepure austriac

Preluare Facebook Daniel Buda – Eurodeputat PNL ( PPE )

“Uneori, “haina cuvintelor este prea strâmtă“ pentru a exprima ceea ce simțim! Frustrare, nedreptate, sfidare….după votul Austriei împotriva accederii României în spațiul Schengen! Votul dat reprezintă o sfidare a realităților surprinse în România de instituțiile de evaluare a granițelor și o sfidare a concluziilor agențiilor europene gen Frontex! Acestea au spus clar că România nu se află pe ruta migranților prezenți în Austria!”, scrie pe Facebook eurodeputatul PNL Daniel Buga.

“Reprezentanții a 26 de state au spus DA , Comisia Europeană, Parlamentul European la unison au fost de acord că România îndeplinește condițiile tehnice și politice să fie membră a spațiului Schengen! Cu toate acestea , într-un dispreț aflat la limita grobianismului Ministrul de interne austriac și cancelarul Austriei, au ales să se poziționeze în afara principiilor și valorilor care au consolidat Uniunea Europeană! Eforturile făcute de Dl Președinte, Klaus Iohannis, Prim-ministrul Nicolae Ciucă, sau Ministrul de Interne Lucian Bode, Aurescu de la Externe, nu pot fi comensurate! Chiar dacă rezultatul nu este cel așteptat este important de subliniat exemplara mobilizare a celorlalte state și instituții europene care au fost solidare cu România! Explicațiile gestului Austriei trebuie căutate în zona serviciilor rusești! Acestea au penetrat adânc guvernul Austriac și i-au metamorfozat acțiunile astfel încat interesele rusești în interiorul UE să fie satisfăcute!”, scrie europarlamentarul român.

“Războiul lui Putin nu se poartă doar în Ucraina! Vedem că astăzi a câștigat o bătălie folosindu-se de un iepure austriac! Istoria recentă de acum 70 de ani ne amintește de un alt austriac care în 1939 a dat foc Europei! Astăzi, “aceeași genă recesiva“ a reușit sa producă unele mutații pe scena politică internațională! Austria este însă izolată iar consecințele pentru ea nu vor întârzia sa apăra! Întreaga comunitate europeană este determinată mai mult ca niciodată să o facă să își recunoască greșelile! Cancelariile europene lucrează din plin, iar pentru guvernul Nehammer a început numărătoarea inversă din toate punctele de vedere! Sunt multe lucruri care nu pot fi spuse aici dar care cu siguranța se fac și se vor vedea în curând! Și nu mă refer la boicotul firmelor austricece din România sau la refuzul de a mai merge la schi în Tirol!”, se mai aratã în postarea lui Buda.

“România nu poate fi îngenuncheată niciodată! Iar istoria ne-a demonstrat acest lucru!”