FOTO | Conferința finală a proiectului european Agora – „Opțiuni avansate de co-generare pentru reintegrarea activelor locale”

Zilele acestea s-a desfășurat conferința finală a proiectului european AGORA Interreg Danube, care a reunit la Cluj-Napoca partneri veniți din 10 țări. În cadrul acestui proiect municipiul Cluj-Napoca a fost lider, coordonând un consorțium format din 16 parteneri și 11 parteneri strategici. AGORA a testat și a facilitat adoptarea în orașele partenere a unor noi instrumente inovative de mediere între actorii cheie la nivel urban, pentru a valorifica și reintegra activele locale neutilizate (clădiri și terenuri publice și private), conectându-le cu oportunitățile economice locale și externe.

În cartierul Iris – zona studiată în acest proiect – au fost organizate o serie de evenimente de activare temporară precum concertul de operă „My Fair Lady” din cadrul Zilelor Clujului, „Străzi deschise” – pentru practicarea sportului în aer liber sau „Mini târgul de Crăciun” care are loc în Piața Karl Liebknecht până în 11 decembrie.

Astfel de proiecte îmbunătățesc capacitatea administrativă a administrațiilor publice la nivel local și regional în domeniul regenerării urbane și reprezintă oportunități benefice de colaborare între orașele europene, dar și oportunități de schimb de bune practici în domeniul guvernării participative.

#EUprojects#urbanregeneration#participtorygovernance