VIDEO | Petrescu a rămas cu un gust amar în urma remizei de la Botoșani: ”Au marcat la singura ocazie pe care au avut-o. Iar a fost o greșeală de arbitraj!”

Seria de victorii a lui CFR Cluj în Liga 1 s-a oprit la patru. Campioana României a obținut un egal pe terenul lui FC Botoșani, scor 1-1. Trupa lui Dan Petrescu a înscris prima, în minutul 28, prin Lovro Cvek. Însă, formația preluată recent de antrenorul Flavius Stoican a egalat în minutul 91, prin Andrei Dragu, fundaș stânga aflat la primul gol în actuala ediție a primei ligi (în care bifat 16 partide).

Rezultatul l-a dezamăgit pe Dan Petrescu, ținând cont că Botoșani pierduse cu 0-8 în runda precedentă acasă la Farul Constanța. În plus, gruparea din Moldova este pe locul 12 în clasament, cu 21 de puncte, în timp ce ardelenii ocupă a doua poziție, cu 41 de puncte. Mai mult, Botoșani are cele mai multe remize din campionat, 9 la număr, iar CFR a obținut abia al doilea egal. Până la jocul din această seară, feroviarii aveau cele mai puține egaluri din Superligă. Totodată, dacă elevii lui Petrescu s-ar fi impus astăzi, distanța față de primul loc, ocupat de Farul, ar fi fost de un punct.

La conferința de presă de la finalul întâlnirii, Petrescu a reclamat faza din care Botoșani a înscris golul egalizator. Tot Petrescu a dat vina pe oboseala acumulată de jucătorii săi după o primă jumătate de sezon în care CFR a reușit să se lupte pe trei fronturi, și anume în Conference League (primăvara europeană), în Cupa României (sferturi de finală) și în campionat (locul 2 după 19 etape, dar cu un meci în minus).

”Îmi pare rău că am pierdut două puncte mari în ultimul minut. Nu mă așteptam să luăm gol. A fost o fază controversată, din păcate. Toți jucătorii s-au oprit, pentru că am avut un aut clar la noi în teren. Toți jucătorii au crezut că (arbitrul – n. red.) va da aut pentru noi, nu a dat, ei (jucătorii lui FC Botoșani – n. red.) au profitat, au jucat repede și au marcat gol cred că la singura mare ocazie pe care au avut-o. Nici noi nu am avut așa de multe ocazii. Cred că era un 1-0, în opinia mea, corect, pentru că am mai avut o ocazie la 1-0. Dar, fotbalul nu e niciodată pe ce se întâmplă, este pe goluri. Asta e. Îmi pare rău că a fost iar o greșeală de arbitraj, ne-a dezavantajat, dar, nu e nicio echipă perfectă, niciun arbitru nu-i perfect. Nu avem ce face. Voiam să câștigăm, dar se vede și oboseala puțin, cred că a fost al 37-lea meci (jucat din sezonul 2022/2023 în toate competițiile – n. red.), s-a simțit mai ales în repriza a doua astăzi. În repriza a doua am căzut puțin (din punct de vedere fizic – n. red.), era terenul greu, ei au venit mai bine și, v-am spus, s-au strâns meciurile. Noi am jucat la Constanța (în meciul precedent, cu Farul, din Cupa României, încheiat 0-0 – n. red.) cu aproape aceiași jucători. Sunt vreo 37 de meciuri oficiale, mai sunt două, (vor fi – n. red.) 39. O să ajungem la 60 la finalul anului (competițional, adică la vară – n. red.) sau la 70. Nu este ușor să gestionezi atâtea meciuri. Ei aveau un antrenor nou, o dorință mare (de a se revanșa pentru rezultatele dezamăgitoare – n. red.). (Noi – n. red.), dacă în a doua repriză jucam cum am făcut-o în prima, am fi câștigat”, a spus antrenorul lui CFR Cluj.

Foto: arhivă foto Robert Popa

Dacă v-a plăcut materialul, nu ezitați să vă abonați la pagina de facebook Cluj Live și la canalul de youtube Cluj Live pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.