VIDEO | Dan Petrescu, îngrijorat de forța ofensivă a lui FCSB: ”Sper să-i fac și pe jucători să înțeleagă”. Antrenorul CFR-ului, dezamăgit de alegerea lui Omrani de a evolua pentru roș-albaștri: ”În niciun caz nu-i urez baftă mâine!”

Ultima deplasare din 2022 i-a rezervat lui CFR Cluj un meci cu FCSB (restanță din etapa a 9-a, într-o perioadă când ambele formații jucau în Conference League). Mâine, de la ora 20:00, la București, campioana României va încerca să câștige din nou acasă la actuala vicecampioană după aproape doi ani și jumătate (ultimul succes a fost în vara lui 2020, scor 2-0). În plus, va fi prima confruntare la București programată în luna decembrie între cele două echipe după patru ani. În 2018, chiar înaintea Crăciunului, când pe banca ardelenilor se afla Antonio Conceicao, FCSB era învinsă cu 2-0 (Ciprian Deac și Alexandru Ioniță marcau atunci pentru vișinii).

În schimb, ultimele patru meciuri disputate de CFR pe terenul roș-albaștrilor nu au mers la fel de bine. În primăvara anului 2021, cu Edward Iordănescu la cârma echipei, CFR era învinsă cu 3-0 pe Arena Națională în sezonul regular, iar în play-off a obținut un 1-1 la Giurgiu după ce FCSB a condus pe tabelă. În sezonul precedent, CFR a scos un 3-3 la București, iar în ultima rundă din play-off, când era deja campioană, a pierdut cu 1-2 la Buzău.

FCSB, MAI MULTE VICTORII CLARE DECÂT CFR ÎN ULTIMELE CINCI ETAPE

Mai mult, Petrescu este îngrijorat de forța ofensivă a lui FCSB. În ultimele cinci etape, FCSB a obținut numai victorii, dintre care trei la două goluri diferență (3-1 cu Rapid, 2-0 cu FC U Craiova, 2-0 cu Chindia Târgoviște), una la patru goluri diferență (5-1 cu CS Mioveni) și doar una la un gol diferență, dar la capătul unui meci foarte aprig (3-2 cu FC Botoșani). În același interval de meciuri jucate în Liga 1, CFR a câștigat două meciuri la două goluri diferență (3-1 cu FC U Craiova, 2-0 cu Chindia Târgoviște), două la un gol diferență (1-0 cu CS Mioveni, 3-2 cu Hermannstadt), iar un alt meci l-a terminat la egalitate după ce a condus (1-1 cu FC Botoșani).

”FCSB a avut mereu forță în atac. De când sunt eu antrenor la CFR nu știu să fi fost vreun an în care n-au avut jucători buni în atac și forță. Suntem conștienți de acest lucru. Sper să-i fac și pe jucători să înțeleagă că va fi foarte greu. Sunt în formă. (Cei de la FCSB – n. red.) au câștigat 10 meciuri din 19 în campionat. 10 meciuri din 19, asta înseamnă că și-au revenit total și sunt în lupta pentru titlu, ceea ce eu mă așteptam oricum”, a spus Dan Petrescu la conferința de presă de astăzi.

Petrescu mai este îngrijorat de problemele de sănătate cu care se confruntă mai mulți jucători înaintea derby-ului din Capitală.

”La noi sunt foarte multe probleme, răceli, suspendați, accidentați, vedem ce se întâmplă până la ora meciului. Sunt puțin îngrijorat pentru că în apărare sunt foarte mulți jucători cu probleme. Drumurile de la Constanța, de la Botoșani și-au pus amprenta, din păcate. Terenul greu de la Botoșani. Sunt mulți jucători, la fel cu probleme. Ieri nu s-au antrenat. Să vedem câți se vor antrena astăzi”, a adăugat tehnicianul CFR-ului.

Un alt aspect care îl îngrijorează pe fostul fundaș al echipei naționale este instabilitatea din lot: ”La CFR, în ultimul an, au fost foarte multe plecări, foarte mulți jucători care au venit. În opinia mea, nu e bine. Trebuie să facem un lot stabil, să avem o stabilitate, pentru că schimbarea asta (făcută – n. red.) așa, mereu, nu are cum să aducă rezultate prea bune. E clar că ne dorim să avem mereu jucători buni, care să facă față, dar, prea multe schimbări nu cred că o să fie în această perioadă”.

NEGOCIERI CU UN FOTBALIST DE LA BALLKANI

Antrenorul care va împlini în curând 55 de ani a recunoscut că există negocieri între CFR Cluj și fotbalistul lui Ballkani (fosta adversară din grupele Conference League a ardelenilor), Ermal Krasniqi (24 de ani). În acest sezon, jucătorul kosovar a înscris 7 goluri în campionatul intern și 2 goluri în grupele Conference League: ”E un jucător care ne place, da. Mie îmi place. Să vedem dacă ne înțelegem cu el”.

PETRESCU, DEZAMĂGIT DE OMRANI DUPĂ CE FRANCEZUL A ALES SĂ JOACE LA FCSB

Revenind la meciul cu FCSB, amintim faptul că Billel Omrani va fi adversarul fostei sale echipe mâine seară. Atacantul francez a câștigat cinci campionate cu CFR Cluj, pentru care a înscris 47 de goluri în perioada 2016-2022. Omrani a plecat la finalul sezonului trecut din Gruia, din postura de jucător liber de contract. În septembrie a semnat cu FCSB, iar la trei luni de atunci, Petrescu și-a exprimat decizia față de alegerea fostului său elev: ”Păi, ce să zic? Cred că cinci ani a stat aici sau 6, 7 ani. A avut rezultate excelente. Asta a fost decizia lui. A spus că pleacă în străinătate, că nu mai vrea să joace la alt club din România. Acestea sunt declarațiile lui. Nu ale mele. Acum, eu ce pot să-i spun? La meciul cu noi nu o să-i urez baftă în niciun caz, poate după aceea”.

36 DE ANI DE LA FINALA CUPEI INTERCONTINENTALE: RIVER PLATE – STEAUA

Tot astăzi, Dan Petrescu și-a amintit de trecutul său glorios de la echipa națională a României și de la Steaua. Actualul antrenor din Gruia nu și-a ascuns nostalgia când a vorbit despre sezonul când Steaua a câștigat Cupa Campionilor pe 7 mai 1986, după o finală cu FC Barcelona, disputată la Sevilla. Bursucul și-ar fi dorit să joace și el împotriva catalanilor și să-și treacă, astfel, în palmares o medalie de campion al Europei. Petrescu (pe atunci în vârstă de 18 ani) a vorbit și despre finala Cupei Intercontinentale, un alt meci legendar pe care și-ar fi dorit să-l prindă. Astăzi s-au împlinit 36 de ani de la partida desfășurată la Tokyo, împotriva campioanei Americii de Sud, River Plate. Argentinienii s-au impus cu 1-0 în fața Stelei, după un gol marcat de uruguayanul Antonio Alzamendi în minutul 28. Ca o curiozitate, arbitrul acelei finale era tot din Uruguay, și anume Jose Martinez (decedat în 2015, la vârsta de 73 de ani).

”Da? Chiar nu mai știam (că se împlinesc fix 36 de ani de la meciul River Plate – Steaua – n. red.). Păi, cred că eram la copii (și juniori când s-a jucat finala de la Tokyo – n. red.), poate plecasem la FC Olt, pentru că, când au luat Cupa Campionilor, am fost în lot, mă antrenam cu echipa mare, iar acolo nu am fost convocat pentru (finala de la Sevilla – n. red.). E posibil să fi fost deja împrumutat la Olt Scornicești. A fost un meci pe care aș fi vrut să-l joc și eu, dar, din păcate nu am reușit. Dar, au trecut acele vremuri când se juca o finală de Champions League (Cupa Campionilor la vremea respectivă – n. red.). Când naționala era la Mondiale. Steaua a avut, în trei ani, două finale și o semifinală de Champions League. Din păcate, a trecut mult timp și realitatea este alta în momentul acesta”, a declarat Petrescu.

Prezentă la conferința de presă, echipa Cluj Live l-a provocat pe Dan Petrescu la un exercițiu de imaginație. Ce s-ar fi întâmplat dacă la Tokyo, unde Miodrag Belodedici a avut un gol anulat, ar fi existat arbitrajul video?

”Sper că nu-l anulau, dar, depinde ce VAR era. Dacă e VAR-ul acela competent, mi se pare că era bine. Dar așa, cu VAR-ul care mai e aici pe la noi, nu se înțelege nimic.” Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

În finalul materialului, lăsăm două link-uri (AICI și AICI) ale unor materiale unde jurnaliștii argentinieni amintesc despre finala de acum 36 de ani.

Dacă v-a plăcut materialul, nu ezitați să vă abonați la pagina de facebook Cluj Live și la canalul de youtube Cluj Live pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Articolul precedentIohannis: Nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului. „Nu”-ul a fost o amânare
Articolul următorUltima impresie din 2022, foarte importantă la “U” Cluj: “Dacă vom avea o atitudine corectă la Sfântu Gheorghe, putem pleca în vacanță împăcați cu noi înșine” + Ianis Stoica a semnat cu Șepcile Roșii: “Nu a fost greu să-l convingem”
Popa Robert
Experiență profesională:Editorialist, reporter, producător și realizator de emisiuni la Cluj Live, 24 octombrie 2022 - prezentRedactor la Povești din Sport, 12 februarie 2018 - prezentReporter la Prima Sport (în trecut Look Sport, respectiv Look TV), 23 ianuarie 2018 - 12 septembrie 2022Corespondent al redacției de sport Prima TV București, 1 martie 2021 - 12 septembrie 2022Producător al emisiunii Look Sport Special, 1 februarie 2021 - 12 septembrie 2022Producător al emisiunii Rezumatele etapei Ligii 1, 1 decembrie 2020 - 12 septembrie 2022Reporter la Ziua de Cluj, 6 iulie 2016 - 8 ianuarie 2018Realizator al emisiunii sportive ZIUAlive, 19 februarie 2017 - 29 mai 2017Invitat al emisiunii ”1 la 1”, de la Realitatea FM Cluj, 17 iulie 2017 - 8 ianuarie 2018Redactor la CityNews Cluj, 8 aprilie 2019 - 6 august 2019Redactor la Elita României, 18 martie 2019 - 10 februarie 2020Redactor colaborator la Gazeta Sporturilor, 8 ianuarie 2018 - 31 ianuarie 2018; februarie 2019Alte publicații unde am scris: La Masa Verde (2014 - 2016), Cunoașterea e putere (2015 - 2016), Casiansoneriu.ro (2018 - 2020), Fotbal pe Afiș (2021 - 2022), Presa Locală (2016)Stagii de practică: Radio RenaștereaStudii:Absolvent al Liceului Pedagogic ”Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca, secția Științe Sociale, în anul 2013În 2019 mi-am susținut lucrarea de licență în jurnalism ”Activitatea lui Miodrag Belodedici, reflectată în presă” la Facutatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC), din cadrul UBB ClujCărți publicate:Belodedici: Românul care a triumfat de două ori în Cupa Campionilor Europeni (Editura Accent, Cluj-Napoca, 2020)Inima-i diamantul timpului: Versuri de reflecție, cu o temă aparent simplă, dar esențială, aceea de valorizare a timpului (Editura Ecou Transilvan, Cluj-Napoca, 2023)Personalități intervievate:Fotbal: Ioan Ovidiu Sabău, Miodrag Belodedici, Mircea Dridea, Emeric Dembrovschi, Emeric Ienei, Ioan Onacă, Dan Petrescu, Cristian Pustai, Dani Coman, Ionuț Popa, Costel Enache, Gabriel Paraschiv, Gabriel Giurgiu, Billel Omrani, Ciprian Deac, Antonio Semedo, Cosmin Tilincă, Lucian Goian, Maximilian Nicu, Dan Nistor, Remus Câmpeanu, Erik Lincar, Rică Răducanu, Arman Karamyan, Artyom KaramyanBox: Francisc Vaștag, Ilie Captari, Victor Lupo, Mihai Leu, Valentin SilaghiFormula 2: Mihai MarinescuHandbal: Flaviu Sâsâeac, Radu Lazăr, Horațiu Gal, Alin Bondar, Liviu HossuSkandenberg: Gabriel Popescu, Florian LazărTenis: Horia TecăuBaschet: Mircea Cristescu, Mihai Silvășan, Kyndall Dykes, Vlad Moldoveanu, Ousmane Barro, Rolland Torok, Tudor Jucan, Nandor Kuti, Branko CuicKickbox: Mircea Mitroescu, Ciprian SoraJudo: Florin BerceanMuzică: David DeajFizică: Claudiu TănăseliaCiclism: Ștefan ArseneJurnalism: Cornel Pumnea, Mihai Mironică, Ovidiu Ioanițoaia, Răzvan TomaIstorie: Cornel JurjuAlte informații:Premiu pentru participarea la concursul județean de poezie ”Versuri pentru suflet”, organizat de Biblioteca Județeană Cluj, în anii 2021 și 2022. Locul 2 pe județul Cluj la același concurs, în 2023Am participat la cursurile de acordare a primului ajutor, organizate de SMURD, în Cluj-Napoca, pe 14 ianuarie și 9 septembrie 2023Colaborator al Anuarului presei clujene în anii 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 și 2022Site personal: www.robertpopanews.wordpress.comAdresă de e-mail: robertpopa1994@gmail.com