Jazz in the Park este în finala European Festival Awards, la categoria Best Small Festival!

Este singurul festival din Cluj care a reușit să ajungă în finala prestigioasei competiții internaționale, în urma voturilor primite din partea fanilor. Decizia finală aparține juriului, iar câștigătorul va fi anunțat în cadrul galei de premiere ce va avea loc în data de 18 ianuarie 2023 în Groningen, Olanda.

Jazz in the Park a câștigat deja trofeul ’’Best Small European Festival’’ în 2019, iar anul acesta a fost din nou nominalizat, la aceeași categorie.

Aproximativ 17.500 de persoane au participat la cea de-a zecea ediție Jazz in the Park care a avut loc în 1-4 septembrie 2022, în Parcul Etnografic ”Romulus Vuia” din Cluj-Napoca. Iubitorii muzicii jazz s-au bucurat de un line-up de excepție în fața celor cinci scene ale festivalului.

European Festival Awards este cea mai importantă competiţie dedicată industriei muzicale europene. Înfiinţată în 2009 de Yourope (Asociaţia Europeană a Festivalurilor) cu scopul de a celebra realizările industriei de festivaluri, ea a revenit anul acesta cu cea de-a 12-a ediție, după doi ani de pauză.

În cadrul celor 16 categorii ale sale, European Festival Awards oferă recunoaştere internaţională acelor evenimente de profil şi specialiştilor care ridică standardele de calitate ale acestui domeniu, standarde evaluate sub diferite aspecte precum responsabilitate socială, inovaţie, sustenabilitate, sănătate şi siguranţă şi altele.