VIDEO | Când a mai încheiat anul cu o înfrângere Petrescu la CFR și în fața cărui adversar + Vestea care l-a făcut să plângă pe tehnician

Înfrângerea cu Hermannstadt (a cincea din actuala ediție a Ligii 1 și a treia pe teren propriu), la scorul de 0-1, a împiedicat-o pe CFR Cluj să termine anul 2022 în fruntea clasamentului.

Feroviarii au primit gol tocmai în minutul 95, într-un moment când se aflau în inferioritate numerică, după ce Denis Kolinger a primit cartonașul roșu cu două minute înaintea reușitei semnate de Florin Bejan. Fundașul grupării sibiene a înscris cu capul după un corner executat de Petrișor Petrescu. Portarul Scuffet a reușit să atingă mingea, dar în ciuda intervenției italianului, balonul a intrat în plasă. Pentru Bejan a fost primul gol înscris în acest campionat.

PETRESCU: “SUNT FOARTE SUPĂRAT, PE MAI MULȚI JUCĂTORI! FIECARE AVEA BILETUL DE AVION ÎN BUZUNAR!”

La conferința de presă de la finalul partidei, Dan Petrescu a fost foarte supărat, asta în condițiile în care CFR venea după un 1-0 cu contracandidata la titlu din ultimii cinci ani, și anume FCSB. Antrenorul din Gruia va împlini 55 de ani mâine, 22 decembrie 2022. Însă, prin declarațiile date aseară, Bursucul lasă de înțeles că nu mai așteaptă cu prea mult entuziasm ziua sa de naștere. Tot Petrescu a vorbit pe un ton ușor ironic la adresa jucătorilor pe care îi are sub comandă, sugerând că aceștia au fost mai mult cu gândul la vacanță decât la partida cu Hermannstadt.

Amintim pe această cale că Petrescu a mai încheiat o singură dată cu o înfrângere anul calendaristic, în cele trei mandate de la clubul clujean. Acea înfrângere a venit chiar în primul an petrecut de Petrescu în tabăra vișinie, mai exact pe 16 decembrie 2017, într-o deplasare cu Universitatea Craiova. Oltenii s-au impus cu 2-1 în meciul respectiv. Alexandru Băluță (min. 45) și Alexandru Mitriță (min. 51) au fost marcatorii echipei antrenate la vremea respectivă de italianul Devis Mangia. Pentru CFR a înscris spaniolul Urko Vera (min. 61), aflat la al cincilea și totodată ultimul său gol în tricoul ardelenilor. Tot meciul din Bănie a fost ultimul pierdut de CFR în ediția 2017-2018 a Ligii 1 (unde clujenii au mai pierdut cu ACS Poli Timișoara, 3-4, și cu FC Viitorul, 0-1). De asemenea, ediția 2017-2018 a fost singura în care CFR nu a cunoscut înfrângerea în play-off.

În 2019 și în 2021, CFR Cluj a câștigat ultimul meci al anului cu Petrescu antrenor, 4-0 în deplasare cu FC Voluntari (Susic 5′, Culio 14′ pen, Deac 37′, Camora 92′), respectiv 1-0 acasă cu FC Argeș (Debeljuh 72′). Subliniem faptul că trupa lui Petrescu a terminat anul 2021 cu nouă victorii consecutive în Liga 1, toate fără gol primit.

“E greu de vorbit acum, după meci, la cald. Sunt foarte supărat, pe mai mulți jucători. Felul în care am tratat ultima fază nu l-am înțeles, pentru că Yeboah trebuia să fie acolo și el nici nu era în careu. Este, cred, oboseală multă. Fiecare [jucător] avea biletul de avion în buzunar [pentru a se întoarce în țara de origine pe perioada vacanței de iarnă]. Cred că așa se explică faptul că luăm gol în minutul 93, când un 0-0 era foarte bun astăzi, la felul cum ne prezentam. Adversarul nu a avut nicio ocazie, niciun șut, și ne-a bătut cu 1-0. Cam acesta este fotbalul în ziua de azi. Trebuie să acceptăm realitatea. La pauză le-am zis [jucătorilor] că nu suntem bine [în condițiile în care CFR a avut doar un șut pe poartă, al căpitanului Mario Camora], nu suntem ce trebuie, dar, se întâmplă. Orice echipă din lumea aceasta are probleme. Și dacă facem un 0-0 să nu ne supărăm. Numai să nu riscăm să dăm cadouri. Cadoul l-am făcut noi, un gol [primit după ce] mingea i-a venit lui Malele, [care] în loc să o oprească, a lăsat-o să treacă și a fost corner. Dacă o oprea sau o dădea afară, nu mai era corner, și era 0-0, și asta era…Nu l-am înțeles [Petrescu l-a certat pe Malele]. <<Cum lași tu mingea în corner când vezi că e corner?!>>. El a crezut că nu e corner. <<Păi știu, dar nu ești conectat>>. V-am spus, s-au făcut foarte multe puncte [44, cu unul mai puțin decât liderul Farul], cu câte probleme de lot au fost aici, și [jucătorii] au fost foarte obosiți, foarte obosiți. Aceasta este părerea mea. Nu am avut timp să ne recuperăm. Dar, în același timp, dacă era un 0-0, sincer, eu eram fericit. [Era] un an fantastic, [care] se termina bine. Așa, un an fantastic s-a terminat rău, pentru că ultima impresie contează. Nu știu ce vacanță au ei [jucătorii], dar eu nu o să fiu bine, asta e clar. Numai vacanță nu e asta! Cel mai mult îmi pare rău de golul acela. În rest, nu am ce să le reproșez băieților. Golul acela a fost incredibil și nu trebuia să-l luăm, mai ales că adversarul nici nu a avut nicio ocazie. Dar, merită felicitări cei de la Sibiu. În niciun caz [nu trebuie] să le luăm din merite. În opinia mea, și eu, și jucătorii am greșit azi, dar eu am greșit primul. Nu trebuia să fac nicio schimbare în repriza a doua și era bine. Eu voiam să nu pierd azi. Acesta era cadoul meu. Nu victoria, să nu pierdem. O să fiu în avion [mâine]. Nu mai are ce să mă relaxeze acum, de ziua mea, o să fiu chiar foarte trist”, a spus Dan Petrescu, care a mai anunțat că abia peste două-trei zile se va gândi la o listă cu jucătorii pe care nu îi mai dorește la echipă.

PETRESCU, MARCAT DE MOARTEA LUI MIHAJLOVIC: “SINCER, EU AM PLÂNS!”

Cum nu era suficient că a pierdut ultimul joc din 2022, Dan Petrescu a mai fost trist în momentul când a trebuit să vorbească despre decesul lui Sinișa Mihajlovic. Fostul antrenor și fotbalist sârb a încetat din viață pe 16 decembrie 2022, la 53 de ani, din cauza leucemiei.

Mihajlovic i-a fost adversar lui Petrescu în Serie A. La conferința de ieri, echipa Cluj Live i-a amintit lui Petrescu de un Genoa – AS Roma din 1993, meci câștigat cu 2-0 de genovezi, unde evolua actualul antrenor de la CFR, în timp ce Mihajlovic îmbrăca tricoul romanilor.

“Când eram la Kayserispor, am vorbit cu el. Am luat un jucător de la Bologna [ultima echipă antrenată de Mihajlovic] și nu e mult de când am fost eu la Kayseri. Un an și ceva. Dar, îl știam ca și jucător, ca și antrenor. Toată lumea mi-a vorbit numai la superlativ despre el. Sincer, eu am plâns când am auzit că a murit. În același timp, Vialli, care a fost colegul, antrenorul și prietenul meu [de la Chelsea], nu e într-o stare bună. Nici el nu știu dacă are șanse [de supraviețuire, tot din cauza luptei cu o formă de cancer]. L-am văzut pe Mancini cum a cărat sicriul lui Mihajlovic, îl căra cu Stankovic, și m-au făcut să plâng. Pentru că știu ce om era Mihajlovic. Acum, Doamne-Ferește, sper să nu [urmeze] și Vialli, să nu mai fie printre noi. Am înțeles că e în stare foarte gravă. Mama lui, la 84 de ani, a zburat din Italia tocmai la Londra [unde este internat Vialli] ca să-l vadă [poate pentru ultima dată], că e ceva grav. Și, acestea sunt lucruri mai importante decât fotbalul [pentru că pierderea unei vieți chiar este o tragedie, în timp ce un rezultat dintr-o competiție sportivă e ceva ce poate fi depășit destul de ușor]. Sunt oameni care, ca și mine, au dat totul fotbalului. [La fel] și Mihajlovic, viața lui era fotbalul.” Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

PRIMA VICTORIE DIN ISTORIA LUI HERMANNSTADT ÎN FAȚA LUI CFR CLUJ

Rezultatul de ieri este unul istoric pentru Hermannstadt. Formația sibiană a învins-o pentru prima dată pe CFR Cluj într-un meci oficial. Totodată, succesul obținut în Gruia i-a asigurat trupei conduse de Marius Măldărășanu locul 6 (ultimul care duce în play-off) la final de an, cu 33 de puncte.

“Îi felicit pe băieți pentru atitudine, pentru efortul [depus], pentru că au crezut încă o dată că pot câștiga meciul până la final, chiar dacă, la un moment dat, eram dominați cu acele mingi lungi [ale CFR-ului]. Se poate întâmpla orice pe mingea aruncată în careu. De data aceasta, nu s-a mai întâmplat ce s-a întâmplat în meciul tur [pe care CFR l-a câștigat cu 3-2, după ce sibienii au egalat după ce clujenii au condus cu 2-0], pentru că atunci am suferit exact pe momentele de genul acesta, cu mingi aruncate. Sunt trei puncte, nu știu dacă meritate, dar, sunt trei puncte mari pentru noi. Și, se termină un an, dacă nu perfect, [unul] foarte, foarte bun. Spunând asta, mă refer și la play-off-ul de liga a doua, promovarea [directă în Liga 1] și acest parcurs [din campionatul actual] care, dacă nu e perfect, este foarte bun”, a concluzionat Măldărășanu.

2022 a fost un an lăudabil și pentru Daniel Paraschiv. Atacantul lui Hermannstadt a contribuit cu 6 goluri la promovarea echipei în prima ligă. Apoi, fotbalistul în vârstă de 23 de ani, originar din Brașov, a înscris de nouă ori în primul eșalon. Sunt primele sale goluri în Liga 1, unde ocupă locul doi în topul marcatorilor, la egalitate cu Denis Alibec (Farul) și Marko Dugandzic (Rapid).

“Nu e niciun secret [pentru ultimele rezultate ale echipei], este multă muncă și atât. Pur și simplu, mister [se referă la antrenorul Măldărășanu] ne dă încredere la fiecare meci, încearcă să ne motiveze cât poate de bine, și, în ciuda problemelor pe care le-am tot avut de-a lungul acestui tur de campionat [probleme financiare, dar și faptul că Hermannstadt a trebuit să-și dispute meciurile de pe teren propriu la Mediaș, deoarece noul stadion din Sibiu încă era în construcție] sau acestei prime părți de campionat. Noi am arătat tot timpul că suntem oameni de caracter și am dat totul atunci când am intrat pe teren. Nu știam această statistică [statistică legată de prima victorie a lui Hermannstadt cu CFR], dar e [un rezultat] istoric, cum istorică a fost și victoria cu Farul [4-0 în etapa trecută]. Cred că am surprins pe multă lume învingând campioana chiar la ea acasă, chiar dintr-o fază fixă și în minutul 90.” Daniel Paraschiv, atacant Hermannstadt

Dacă v-a plăcut materialul, nu ezitați să vă abonați la pagina de facebook Cluj Live și la canalul de youtube Cluj Live pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Articolul precedentMaria Forna: “Eroii nu se uită niciodată!”
Articolul următorBiden împărtăşeşte viziunea Ucrainei privind pacea şi nu crede că vor apărea disensiuni în Occident
Popa Robert
Experiență profesională:Editorialist, reporter, producător și realizator de emisiuni la Cluj Live, 24 octombrie 2022 - prezentRedactor la Povești din Sport, 12 februarie 2018 - prezentReporter la Prima Sport (în trecut Look Sport, respectiv Look TV), 23 ianuarie 2018 - 12 septembrie 2022Corespondent al redacției de sport Prima TV București, 1 martie 2021 - 12 septembrie 2022Producător al emisiunii Look Sport Special, 1 februarie 2021 - 12 septembrie 2022Producător al emisiunii Rezumatele etapei Ligii 1, 1 decembrie 2020 - 12 septembrie 2022Reporter la Ziua de Cluj, 6 iulie 2016 - 8 ianuarie 2018Realizator al emisiunii sportive ZIUAlive, 19 februarie 2017 - 29 mai 2017Invitat al emisiunii ”1 la 1”, de la Realitatea FM Cluj, 17 iulie 2017 - 8 ianuarie 2018Redactor la CityNews Cluj, 8 aprilie 2019 - 6 august 2019Redactor la Elita României, 18 martie 2019 - 10 februarie 2020Redactor colaborator la Gazeta Sporturilor, 8 ianuarie 2018 - 31 ianuarie 2018; februarie 2019Alte publicații unde am scris: La Masa Verde (2014 - 2016), Cunoașterea e putere (2015 - 2016), Casiansoneriu.ro (2018 - 2020), Fotbal pe Afiș (2021 - 2022), Presa Locală (2016)Stagii de practică: Radio RenaștereaStudii:Absolvent al Liceului Pedagogic ”Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca, secția Științe Sociale, în anul 2013În 2019 mi-am susținut lucrarea de licență în jurnalism ”Activitatea lui Miodrag Belodedici, reflectată în presă” la Facutatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC), din cadrul UBB ClujCărți publicate:Belodedici: Românul care a triumfat de două ori în Cupa Campionilor Europeni (Editura Accent, Cluj-Napoca, 2020)Inima-i diamantul timpului: Versuri de reflecție, cu o temă aparent simplă, dar esențială, aceea de valorizare a timpului (Editura Ecou Transilvan, Cluj-Napoca, 2023)Personalități intervievate:Fotbal: Ioan Ovidiu Sabău, Miodrag Belodedici, Mircea Dridea, Emeric Dembrovschi, Emeric Ienei, Ioan Onacă, Dan Petrescu, Cristian Pustai, Dani Coman, Ionuț Popa, Costel Enache, Gabriel Paraschiv, Gabriel Giurgiu, Billel Omrani, Ciprian Deac, Antonio Semedo, Cosmin Tilincă, Lucian Goian, Maximilian Nicu, Dan Nistor, Remus Câmpeanu, Erik Lincar, Rică Răducanu, Arman Karamyan, Artyom KaramyanBox: Francisc Vaștag, Ilie Captari, Victor Lupo, Mihai Leu, Valentin SilaghiFormula 2: Mihai MarinescuHandbal: Flaviu Sâsâeac, Radu Lazăr, Horațiu Gal, Alin Bondar, Liviu HossuSkandenberg: Gabriel Popescu, Florian LazărTenis: Horia TecăuBaschet: Mircea Cristescu, Mihai Silvășan, Kyndall Dykes, Vlad Moldoveanu, Ousmane Barro, Rolland Torok, Tudor Jucan, Nandor Kuti, Branko CuicKickbox: Mircea Mitroescu, Ciprian SoraJudo: Florin BerceanMuzică: David DeajFizică: Claudiu TănăseliaCiclism: Ștefan ArseneJurnalism: Cornel Pumnea, Mihai Mironică, Ovidiu Ioanițoaia, Răzvan TomaIstorie: Cornel JurjuAlte informații:Premiu pentru participarea la concursul județean de poezie ”Versuri pentru suflet”, organizat de Biblioteca Județeană Cluj, în anii 2021 și 2022. Locul 2 pe județul Cluj la același concurs, în 2023Am participat la cursurile de acordare a primului ajutor, organizate de SMURD, în Cluj-Napoca, pe 14 ianuarie și 9 septembrie 2023Colaborator al Anuarului presei clujene în anii 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 și 2022Site personal: www.robertpopanews.wordpress.comAdresă de e-mail: robertpopa1994@gmail.com