FOTO/VIDEO: În casa artistei Amalia Chiper pregătirile pentru sărbători sunt in toi. Aceasta ține la tradiții și nu cumpără cozonacii din comerț.

Nicio sărbătoare fără cozonaci! În casele românilor tradițiile sunt păstrate cu sfințenie, iar bucatele care se pun pe masă trebuie neapărat să fie pregatite de gospodinele casei. Colindătorii sunt și ei serviți cu bunătățile proaspăt scoase din cuptor.

În casa Amaliei Chiper pregătirile pentru sărbători înseamnă mereu multă muncă în bucătărie. Artista ține la tradiții și nu cumpără cozonacii din comerț. Are și o rețetă specială, iar rezultatul trebuie să fie pe măsură.

Pentru că este o artistă care iubește tradițiile, Amalia este colindată de colegii de cântec și nu numai. Colindătorii sunt serviți cu preparatele proaspăt scoase din cuptor. Sunt primii care gustă bunătățile la care gospodina a muncit toată ziua.

Aceste tradiții românești nu lipsesc din casele celor care isi doresc sărbători autentice, așa cum era și pe vremuri. Românii încă mai gătesc bucatele acasă și păstrează traditia colindatului alături de prieteni și cei dragi.