Haaland, in trei pase si 21 de miscari! Si blestemul lui Guardiola.

S-a jucat prima semifinala de liga campionilor, iar impresia a fost ca marea favorita, Manchester City, e gata sa clacheze din nou in fata Realului, la fel ca anul trecut. 

Mai are o sansa, ca joaca returul acasa. Dar senzatia pe care City a lasat-o este una iReala. Liga Campionilor pare un vis interzis pentru City. Echipa e incruntata cand ajunge tot mai aproape de trofeu, o iluzie a trupei care defileaza cu pasi mari si saltati in cel mai scump si mai bogat campionat din lume. 

Milioane mai multe are City. 

Experienta mai mare are Real.

Cine invinge? 

E 1-1 dupa turul de la Madrid. Real e capabila de orice in retur, iar batranii (Benzema, Kross, Modric – doi dintre ei cu Balonul de Aur in brate) sunt cei care duc greul, impinsi de vigoarea si prospetimea lui Vinicius (juniorul), Rodrygo sau Camavinga, ultimul fiind inventia genialului Don Carlo. 

Blestemul lui Guardiola

De cand a plecat de la Barcelona, Guardiola a fost mereu aproape si in acelasi timp la fel de departe de cel mai vanat trofeu al Europei. 

Coplesit, parca, de sunetul gingas al imnului ligii, Guardiola pare o stana de piatra pe banca, iar ideile (alteori geniale) sunt impietrite. Chipul incremenit al lui Guardiola il stim de cand a plecat de la Barcelona. De atunci n-a mai atins trofeul ligii. Si a privit o singura data la el, cu City, cand a pierdut finala cu Chelsea. 

Cand era la Bayern a fost eliminat de 3 ori in semifinale de spanioli. Barcelona, Real si Atletico i-au interzis finala in cei trei ani, cat a stat la nemti. 

Cu City, anul trecut a clacat in semifinale tot cu Realul de un alb impecabil al maestrului Ancelotti, omul care stie sa dea refresh veteranilor. A facut-o cu succes si la Milan. 

In semifinala de la Madrid, Guardiola a socat din nou. Nu a facut nicio mutare. A tinut aceeasi echipa de la inceput pana la final. Foden, Mahrez sau Laporte au asteptat cuminti pe banca sa intre. Dar momentul lor n-a venit. Poate in retur.

Haaland a fost dat disparut! 

Alo, unde esti tu Haaland, omul recordurilor, cel mai tare marcator din lume in acest sezon?! E cel mai important meci al anului pentru City! 

Norvegianul necopt a disparut in galaxia Real. Rudiger, Alaba, Camavinga si ceilalti muncitori din apararea Realului l-au facut sa nu miste. O ocazie (daca sutul ala blocat poate fi numit asa) si 21 de atingeri in 100 de minute. 21 de atingeri. Mai putine ca portarul lui City, Ederson, care a avut 29. 

A stiut Guardiola de ce nu l-a lasat sa dea al saselea gol in victoria la scor cu Leipzig, cand Haaland putea sa distruga bariera de cinci goluri din Champions League. Acum, asteapta de la norvegian sa dea unul si bun in retur. Pe ala al calificarii in finala ligii.