Poftiți în InterCity, destinația Istanbul

„Un an m-a durut stomacul, de la eliminarea de anul trecut” și-a început Guardiola discursul, după ce a distrus-o pe Real Madrid în revanșa de la Manchester. 

Nu, n-au fost cetățeni pe teren, au fost fotbaliști adevărați. Real a fost sufocată, încolțită și s-a întors cu capul plecat acasă, dezmembrată de mașinăria de clasă a lui Guardiola, care poate face triplă în acest sezon: campionat, Cupă și, mai important, prima Champions League din istoria lui City.

Courtois a început bine meciul, cu două parade fantastice. Dar apărarea Realului, care l-a înlocuit față de tur pe Rudiger cu Militao, nu l-a ajutat.

Bernardo Silva, eroul lui City

Jocul lui City s-a învârtit în jurul acestui inventiv Bernardo Silva. O Silva neagră pentru fundașii în negru ai Realului.

Portughezul a fost din altă galaxie, s-a distrat cu Alaba, Camavinga, a făcut ce a vrut cu ei, i-a luat a fotbal, i-a întors pe toate părțile. I s-a lipit mingea de picior. Iar când s-a jucat pe goluri, a apărut la finalizare. Cel mai mic de pe teren și-a permis să-i dea gol și cu capul lui Real. 

Cifrele lui Silva, numerele din teren, nu l-au năucit pe Guardiola. El știe ce poate fotbalistul său, pe care Barcelona îl vânează, dar e greu de crezut că la anul va fi rivalul lui Real Madrid, la ce goliciune e în conturile, altădată pline vârf, ale catalanilor.

Și nici Guardiola nu cred că își dorește o despărțire de motorul sau numărul unu de la City.  Atunci când echipa calcă accelerația, Silva întră în viteza a șasea și matură tot ce are în cale.

Haaland nu s-a lipit la gol

Real a avut grijă prea mare de pericolul numărul unu, l-a anihilat, dar a uitat de ceilalți jucători ai lui City. Atenția a fost pe Haaland, iar robotul-record s-a mulțumit cu două-trei șanse, unele firave, dar s-a bucurat ca un nebun la golurile colegilor.

Are șansă să își ia revanșa, în finală. Dacă a păstrat golurile pentru Inter, nu-i văd deloc bine pe italieni.

Va fi un duel tare la Istanbul. Inter, da, e mai slabă, dar atenție: s-a calificat în finală fără să ia gol de la Milan. E drept, marea rivală nu e o mașinărie de goluri, ca City, dar Inter e organizată, iar Guardiola a fost încurcat mereu de stilul asta de joc italian, agresiv, solid. Să nu uităm că Chelsea așa i-a furat trofeul ligii, lui Guardiola. 

De la Barcelona, el nu s-a mai apropiat de cel mai vanat trofeu european. La Istanbul, Guardiola îl va admira, va fi lângă el. Nu cred că își mai permite să nu-l ridice, să nu-l sărute, nici de data asta. Sunt în joc, nu doar milioanele, că de astea nu duce lipsa City, ci inimile fanilor care-l așteaptă, îl așteaptă și îl tot așteaptă. 

Iar dacă Guardiola nu-l ia nici acum, când City e favorită clară, clară, înseamnă că e un blestem fără margini. Iar Guardiola ar trebui să se pedepsească singur, să se întoarcă cu InterCity-ul de la Istanbul. Două nopți și două zile. Închis într-o cușetă.