FOTO. Prelegere inedită despre evoluția speciei umane susținută la Cluj de biologul și exploratorul Alexandru Stermin

Prelegerea interactivă ”Atașamentul – cheia evoluției speciei umane?” va fi susținută la Cluj de biologul și exploratorul Alexandru N. Stermin marți, 23 mai, de la ora 17:00.

Evenimentul, organizat de Mathias Corvinus Collegium (MCC), va avea loc la Centrul MCC Cluj-Napoca de pe strada Iuliu Maniu nr. 6. Prelegerea se va desfășura în limba română, iar intrarea este liberă.

“Va fi o călătorie prin povestea evoluției speciei umane. Vom încerca, în aventura noastră, să înțelegem cine suntem și cum am devenit ceea ce suntem, folosind, spre a ne orienta, două puncte cardinale importante pe harta evoluției: atașamentul și comunitatea. Vom încerca să înțelegem apariția și evoluția atașamentului și comunității din perspectivă biologică. Vom discuta implicațiile lor sociale și psihologice, pentru a vedea dacă mai avem nevoie de ele și în ce măsură fac parte din noi, din ceea ce suntem și ceea ce vrem să devenim”, detaliază biologul și exploratorul.

Alexandru N. Stermin predă la Facultatea de Biologie și Geologie a Universității ”Babeș Bolyai” cursuri de anatomia comparată a vertebratelor, etologie, bioetică și ecologie umană. Este licențiat în biologie și teologie, a absolvit un masterat în filozofie și un program de formare în psihoterapie pozitivă. A participat la expediții în jungla Americii de Sud și în Siberia, a fost bursier la Universitatea din Greifswald și la Universitatea de Stat din Rio de Janeiro. Se implică activ în popularizarea științei și conservarea naturii. În 2015 a contribuit la seria Fauna României (Păsări) publicată de Academia Română. În 2017 și-a lansat prima carte, Jurnalul unui ornitolog. Scrie articole în revistele Sinteza și National Geographic. În 2021 a primit Premiul de Excelență din partea Universității Babeș Bolyai, pentru implicarea culturală și deschiderea spre comunitate.

 Moderatoarea discuției va fi Krisztina Farkas, psihoterapeută și directoarea de relații internaționale a MCC Transilvania. A studiat psihologia la nivel de licență și master la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Babeș-Bolyai, și s-a format în psihoterapie pozitivă. Momentan își diversifică și adâncește tehnica terapeutică prin studiul hipnoterapiei ericksoniene.