Schimbarea la față a CFR-ului

CFR Cluj și Craiova au oferit un derby spectaculos în Gruia, cu ocazii, fotbal frumos, gândit, iar scorul de 1-1 arată doar echilibrul dintre cele două candidate serioase la titlu. Putea fi 3-3, 4-4, putea câștiga oricare dintre ele. 

Kosovarul Krasniqi arată că își face banii. Visul de iarnă al lui Dan Petrescu joacă încântător si cu Mandorlini. Iar atunci când are mingea știe ce să facă cu ea. Bîrligea se zbate, se luptă și nu fără folos. 

Iar Yeboah s-a întors cu pofta de gol de la naționala sub 23 de ani a Ghanei și a marcat un gol minunat cu oltenii, pentru 1-1. 

Joc de joc impresionează și pasele grecului Tachtsidis, care s-a integrat neașteptat de repede. Iar Muhar e alt fotbalist față de era Petrescu. Are mai multă libertate și gândește mai direct. Stilul ăsta îl pune mai tare în evidență.

CFR Cluj mai are de rezolvat problemele din apărare. Cu italianul Mandorlini e mai descoperită decât pe vremea lui Petrescu. Dar a găsit în Sava un înlocuitor neașteptat pentru Scuffet. Sava a avut evoluții încântătoare în acest campionat.

Acum, în comparație cu atunci, CFR Cluj joacă un fotbal frumos, iute, incisiv, cu cap. În era încheiată a lui Petrescu, CFR era conservatoare, juca să câștige. 

Noul CFR Cluj joacă și pentru fani. 

E un fotbal care place, dar cu riscuri peste măsură. Dar e un fotbal cu care CFR nu mai e obișnuită de ceva ani și dacă ar lua și titlul cu acest joc, ar fi de aplaudat. Mai tare ca la ultimele cinci campionate câștigate. 

De lăudat și pofta lui Manea, care merită tot mai mult să fie titluarul naționalei pe partea dreaptă a apărării. E rapid, se și apără, iar deseori apare și la finalizare, nu doar pentru a bubui centrări în careul adversarilor. 

Cu Craiova, CFR a arătat bine, chiar dacă putea să piardă. Oltenii, treziți de Reghecampf, la redebutul pentru Craiova, au ratat ocazii monumentale la Cluj. Vezi, Ivan! Cu poarta goală. 

Iar Mitriță s-a întors cu poftă de trofee. Că naționala n-o va prinde. Nici el, nici Ivan nu sunt văzuți bine, în noul grup al României și probabil vor rămâne în afara lotului și în septembrie. Dar ar putea să apară de la Cluj Sava și Bîrligea. Să îi țineți minte!