Pentru o perioadă de trei luni de zile cotele de adaos commercial se vor limita pentru 14 grupe de produse alimentare.
Alimentele vizate sunt:
pâinea albă simplă 300 – 500 grame, fără specialităţi;
lapte de vacă proaspăt 1,5% grăsime, 1 litru;
brânză telemea de vacă vrac, iaurt simplu din lapte de vacă, grăsime 3,5%, maximum 200 grame;
făină albă de grâu “000” 1 kg;
mălai 1 kg; ouă găină calibru M 10 bucăţi;
ulei de floarea soarelui 1 litru;
carne proaspătă pui (pui întreg, tacâmuri de pui, pulpe pui întregi cu os, aripioare de pui);
carne proaspătă de porc (carne de lucru, pulpă de porc cu os şi fără os, spată porc);
legume proaspete vrac (roşii, castraveţi, ceapă galbenă, fasole uscată, morcovi, ardei gras, ardei kapia);
fructe proaspete vrac (mere roşii şi mere golden, prune, pepene roşu, struguri de masă);
cartofi proaspeţi albi vrac;
zahăr alb tos 1 kg.