Îi dau fanii cu „U” lui ȘumUdică?!

La Universitatea Cluj se pregătește descălecarea lui Toni Petrea și „încălecarea” lui Șumudică. O mutare neașteptată, dar cu visuri mărețe în spate. 

Toni Petrea n-a început rău sezonul, cu 4 puncte în trei meciuri, dar nu e nici bine, pentru ca U Cluj a văzut, a simțit că și cu un buget mic se poate face treabă în România. Jucători cu nume are, lipsește un antrenor cu nume. 

Dar de ce nu s-a gândit U Cluj la Șumudică atunci când a ales antrenorul pentru noul sezon? Da, Șumudică era încă sub contract cu arabii, dar în lumea fotbalului se știa că nu mai e pe placul șeicilor și își va rezilia contractul. 

Șumudică nu putea să facă pregătirea cu U Cluj, pentru că a rupt-o cu șeicii la finalul lui iunie. Asta poate fi o explicație. 

Poate nu a vrut să intre în luptă cu Rapid, dar nici acolo nu se știa că pleacă Mutu de la început. 

Cert e că Șumudică e gata să revină în Superliga românească, unde a ieșit campion cu Astra, când nimeni nu se aștepta. De alb-negru va da și la U Cluj, că tot e Șumudică genul de antrenor „topor”. La el, ori e albă, ori e neagră. 

U Cluj e echipa cea mai iubită din oraș. N-o spun eu, o spun statisticile, indiferent de performanțele pe care le-a reușit CFR Cluj. Simpatia pentru „U” a rămas neatinsă. E cert. 

Iar Șumudică iubește tare echipele cu fani gălăgioși, nu e un secret. Da, la Astra nu i-a avut, dar i-a găsit în Turcia și a intrat repede în inima lor. E genul de antrenor coborât din galerie, bun motivator. Gura e cam mare, uneori, și asta îl costă. Dar poate pentru că a plătit de multe ori, la Cluj va lua puțin din spiritul Ardealului și va muta canalul pe „calm”. De văzut și revăzut. 

Cred că la început, nu-i va avea pe toți suporterii de partea lui. Unii vor fi șceptici, alții vor crede în atuurile lui de antrenor-motivator și vor spune că e cea mai bună soluție. Alții vor rămâne nepăsători. 

Oricum, Șumudica nu va semna dacă va ști că fanii mulți ai lui „U” nu sunt cu el. De asta sunt convis. Cu toate rugămințile primarului Boc, cel care l-a sunat personal să vină la U Cluj. 

Clar e că, dacă semnează, doar rezultatele îl vor ține în viață. Nu fanii, nu imaginea, nu dansurile de la galerie sau replicile spumoase. Doar rezultatele. Pentru ca U Cluj vrea mai mult decât o luptă la retrogradare. Vrea să fie o echipă care să se bată în play-off, să fie măcar egala rivalei din oraș, CFR. Cu Șumudică va fi ori albă, ori neagră!