FOTO/ Zece șoferi prinși drogați la volan. Razie la Cluj de Untold

În perioada 3-4 august a.c., în contextul desfășurării festivalului Untold, polițiștii rutieri clujeni, cu suportul Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și sprijinul efectivelor din cadrul altor inspectorate de poliție județene, au acționat pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan.

S-a acționat în municipiul Cluj-Napoca și pe principalele artere județene, sub forma unor filter rutiere.

Au fost effectuate 439 de testări cu aparatele etilometru și 121 de testări cu aparatele Drugtest.

Au fost întocmite 13 dosare de cercetare penală la regimul rutier, respectiv două pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, 10 sub aspectul infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența substanțelor interzise și unul pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Totodată, au fost reținute 11 permise de conducere și 5 certificate de înmatriculare.

În jurul orei 20.40, în cadrul acțiunilor derulate de polițiștii rutieri pe strada 21 Decembrie 1989, testarea cu aparatul drugtest a unui conducător auto a indicat rezultat pozitiv la cannabis.

De asemenea,în urma controlului efectuat în habitaclul autoturismului au fost identificați muguri de substanță vegetală de culoare verde-olive.

Ulterior, în jurul orei 22:30, pe aceeași stradă, a fost oprită pentru control conducătoare auto.

Testarea femeii cu aparatul drugtest a indicat rezultat pozitiv pentru cannabis, iar în autoturismul condus de aceasta au fost identificați muguri de substanță vegetală de culoare verde-olive.