VIDEO – Florin Piersic nu se poate compara cu un actor american de la Hollywood: “Aici e chestia: n-am avut bani!”

Marele actor Florin Piersic nu o duce la fel de bine ca cei de la Hollywood! Clujeanul susține că mereu, inclusiv pe vreamea lui Nicolae Ceaușescu, au fost probleme financiare în sectorul cultural în care a activat.

„N-am avut (n.r. bani), aici e chestia. Noi eram la film, filmul se dădea după ce se petrecea cel puțin un sfert din filmări, îți dădeau un avans din contract. Contractul era de 40.000 de lei pentru un rol principal. 40.000 de lei din care 20.000, nu e glumă, ce vă spun pot confirma și colegii care mai sunt de vârsta mea… Jumătate era impozitul pe care-l plăteai statului

Restul primeai, am văzut cu ochii mei, pe Caragiu, pe Codrescu, care spuneau: Domnule, nu ne mai dați niște bani?.

Ei puneau la dispoziție unde să locuiești și drumul, unde mergeai la filmare. Eu n-am fost actor de scaun, de birou. Eu am fost cu bătăi, cu cai, cu nebunie.

Trebuia să joc în filmele în care eram distribuit. Trebuie să merg în munți, la filmări. Aveam 38 de călătorii cu avionul, dus-întors, pentru că seara jucam la teatru.

Dormeam doar două ore. Venea o mașină, mă ducea la aeroport”, a spus Florin Piersic, într-un interviu acordat lui Daniel Morar.

Florin Piersic încasează o pensie lunară de 2000 de lei, relatează presa. La această sumă se mai adaugă și o indemnizație lunară, de merit, provenită de la Uniunea Teatrală din România, iar astfel el își mai completează veniturile cu suma de 2.700 de lei. El trăiește astfel cu suma de 4700 de lei pe lună.