VARul oferă VARiante nebănuite! CFR știe de ce…

În România e VAR doar pentru unii. VARul e VARză, și nu a la Cluj. A fost a la FCSB, în doar doua minute judecate la mișto de arbitrii din camera VAR, cu o complicitate absurdă a lui Bârsan, centralul slab trimis de șeful arbitrilor la un derby cu intensitate, de titlu. 

Mâna lui Dawa a fost ratată in camera VAR. Henț cât casa. Faultul firav la Compagno, văzut imediat. Zici că a fost o judecată a palmaresului la tribunal, unde judecătorii se pierd în hârtii, habar n-au ce e acolo, dau decizii fără să le înțeleagă și omoară branduri.

Așa și cu arbitrii din liga întâi. Sau cu Bârsan și cu Cătălin Popa, arbitrul șef la VAR, unul dintre cei mai slabi pe care i-am văzut vreodată. Cred că nici în ultimul campionat din lume nu avea loc, dacă nu îl ținea „spatele”. Ochii și mintea nu îl țin, nu îl ajută, e evident. 

Poate FCSB merita să câștige, poate o făcea și fără Bârsan,  dar așa nu avea nevoie. E scandalos. E hoție. E furt. VAR plus Bârsan = love. 

Luați de valul recordului de fani din Ghencea, arbitrii și-au mutat mintea spre inimă și, de aici, judecata inexplicabilă. Poate. E o variantă. Plauzibilă.

Să judeci diferit doua penalty-uri în două minute mi se pare rea voință. 

Dacă ar fi fost Dan Petrescu ar fi ieșit iureș la final. Am fi avut, cu siguranță, parte de un moment exploziv, cu țipete, urlete, nervi. Poate că Petrescu era deja în tribună la penlaty-ul scos și transformat de Compagno. 

Mandorlini e calm, nu îi stă în fire să provoace scandaluri, deși vine din țara în care tot ce iese pe gură e acompaniat de mișcările bruște, ferme, ale degetelor, ale mâinilor. 

Cert e ca a fost „mai penalty” pentru CFR LA hențul lui Dawa, decât la căderea fără intensitate a lui Compagno. Pe a doua a văzut-o (fără ezitare) Bârsan, a judecat-o (pe scurt) și VAR-ul.

La hențul în careu al lui Dawa nu s-a auzit nici fluierul lui Bârsan și nici nu s-a dat trezirea în camera VAR, unde Popa a dormit pe el. 

VARul românesc e VARiabil și oferă VARiante. Dar poate nu se uită titlurile câștigate de CFR cu câte un mic cadou, câte o mică atenție pentru Dan „Penalty”.

 Acum, va rămâne scris 1-0 pentru FCSB, la primul meci pentru echipa lui Becali pe noul stadion din Ghencea. Și primul după opt ani pe Ghencea.