Pe când și la Cluj? Județul din Transilvania care începe construirea unui aquapark

Maramureșenii vor avea un aquapark în zona Baia Sprie. Studiul de fezabilitate a fost aprobat de Consiliul Județean Maramureș.

Forul județean pregătește în paralel cererile de finanțare, iar în luna august a acestui an se intenționează depunerea proiectului, în valoare de peste 39 de milioane de euro, totul prin programul Operațional Regional POR.  

„Complexul de agrement Aquapark din Maramureș va avea o capacitate totală de 3000 de persoane – 2000 de persoane la exterior și 1000 de persoane la interior, fiind amenajat pe o suprafață totală de 130.000 mp”, transmite președintele Consiliului Județean Maramureș. Ionel Bogdan.

„ZONA DE AGREMENT EXTERIOARĂ, care cuprinde 2000 de utilizatori simultan, va fi dotată cu: 3 bazine exterioare (piscină de relaxare, piscină cu valuri), bazin pentru ansamblu tobogane, spații comerciale, terenuri sport, terase exterioare și spații verzi. De asemenea, vor fi realizate 556 de locuri de parcare pentru autoturisme și alte 10 locuri de parcare pentru autobuze.

CORPUL PRINCIPAL al AQUAPARK-ului, destinat pentru 1000 utilizatori simultan, va cuprinde: piscină interioară cu zonă hidromasaj, bazin interior de înot, piscină de tip „Baby Pool”, destinată utilizării copiilor cu vârste de 1-7 ani, piscină pentru ansamblu tobogane de interior, piscină interioară exclusiv adulți, zonă wellness saună, hammam, bazine apă sărată, zonă restaurant și zonă de vestiar cu depozitare, 94 cabine de schimb și 1010 dulapuri cu sistem de închidere individual”, mai precizează Ionel Bogdan.

Realizarea unui aqua park în Cluj-Napoca este printre promisiunile dintotdeauna ale primarului Emil Boc, încă neonorate, informează publicația ACTUAL DE CLUJ. Primăria a mai lansat un proiect similar tot la ștrandul Sun, în timpul în care Boc era premier iar primar era Sorin Apostu, însă a renunțat la acesta. Ulterior, în 2017, reîntors la Primăriei, Boc explica că aqua parkul de la Sun este ținut în loc de costurile mult prea mari cu devierea rețelelor electrice iar apoi de regimul juridic al terenului (se anunța că proprietatea e revendicată de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară).