Un nou scandal bubuie în Transilvania: acte de vandalism la cimitirul Eroilor din Valea Uzului / plângeri penale la Poliție

Luni, 7 august, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, și Birtalan Sándor, primarul comunei Sânmartin, au depus o plângere la Inspectoratul de Poliție Județean Harghita, făcând referire la art.290 din Codul Penal, în vederea efectuării cercetărilor cu privire la săvârșirea unei fapte de distrugere a bunului proprietate publică, ce a vizat deteriorarea plăcii de informare amplasată pe împrejmuirea situată în jurul Cimitirului Eroilor din Valea Uzului, aflat în domeniul public al Comunei Sânmartin, transmite Consiliul Județean Harghita. 

„Placa de informare avea un mesaj scris atât în limba română cât și în limba maghiară și avea ca scop furnizarea informațiilor despre istoria și luptele desfășurate în acea zonă.

Având în vedere acest lucru, președintele Consiliului Județean Harghita și primarul comunei Sânmartin solicită sprijinul autorităților pentru identificarea celor responsabili de aceste pagube și luarea de măsuri legale. De asemenea, aceștia solicită ca, în calitate de reclamanți, să fie ținuți la curent cu evoluția anchetei în acest caz”, transmite instituția județeană.

„Subliniem importanța investigării prompte și eficiente a acestui incident, în scopul menținerii ordinii și siguranței publice și pentru a asigura respectarea dreptului de proprietate publică”, au apreciat reclamanții.

Sursa foto: https://judetulharghita.ro/