Când a fost întrebat dacă își pune în pericol viitorul politic, Marcel Ciolacu a răspuns: “Indiferent de consecințe, acționez conform datoriei față de țara mea.”

“Am o profundă încredere în principiul echității, fie că vorbim despre justiție fiscală sau echitate socială. Atunci când lucrurile devin haotice, atât statul, cât și eu, în calitate de prim-ministru, împreună cu colegii mei, avem datoria să intervenim. Acesta este așteptarea oamenilor!” a afirmat Marcel Ciolacu.

“Nu vă temeți că vă expuneți viitorul politic?” a intervenit Victor Ciutacu.

“Asta este. Dar fac ceea ce este necesar pentru țara mea! Nu mă îngrijorează acest aspect!” a replicat Ciolacu în mod concis.

“Aveți alegeri anul viitor. Cei pe care îi concediați ar putea să voteze împotriva dumneavoastră”, a subliniat Victor Ciutacu la România TV.

“Nemaiavând nicio îndoială. Până la a fi concediați, există numeroase reforme care trebuie implementate. Repet, sunt ferm convins că multe dintre instituțiile din cadrul statului român trebuie să fie consolidate. Nu ne propunem să desființăm nimic. O reorganizare nu înseamnă eliminare!

Acest proces trebuie să înceapă chiar de mâine. E foarte probabil ca unii să plece de bunăvoie, iar în mod cert vor fi reduse multe poziții de conducere, pot să vă asigur. Este posibil ca mulți să își caute noi direcții în alte domenii. Știți vreo altă formă de organizare în afară de cea din sectorul privat? Concurența nu este necesară? Mulți trăiesc din aceasta. Am observat că se speculează despre o recesiune iminentă, un dezastru. Însă nu este așa. Ba chiar dimpotrivă. Pentru cei 1,6 milioane de români cu salariul minim, salariile vor crește. Unde este recesiunea?” a declarat Marcel Ciolacu.