Conform unor informații furnizate pe surse, protestul desfășurat la Ministerul Finanțelor a fost inițiat de către angajații cărora ministrul Boloș le-ar fi respins solicitarea de transfer la Ministerul Proiectelor Europene.

Conform unor surse politice, protestul care a avut loc joi la Ministerul Finanțelor a fost declanșat de către angajații din Direcția Juridică. Acești angajați ar fi solicitat transferul către Ministerul Proiectelor Europene, însă ministrul Marcel Boloș le-ar fi respins cererile.

Potrivit informațiilor obținute de surse politice, protestul din cadrul Ministerului Finanțelor, în care angajații au întrerupt activitatea și au părăsit birourile pentru a cere prezența ministrului Marcel Boloș într-o discuție, nu a fost un eveniment spontan.

Se pare că inițiativa protestului a provenit de la angajații din Direcția Juridică, care se ocupă cu avizarea ordonanțelor privind reducerea cheltuielilor. Aceștia ar fi dorit să fie transferați la Ministerul Proiectelor Europene.

Motivațiile pentru această solicitare ar consta în dorința de a fi sub autoritatea fostului ministru al Finanțelor, Adrian Câciu, care în prezent conduce Ministerul Proiectelor Europene. De asemenea, un alt factor ar fi nivelul mai ridicat al salariilor din cadrul ministerului responsabil cu gestionarea fondurilor europene.

Ministrul Boloș se presupune că a refuzat cererile de transfer întrucât avea nevoie de personal în departamentul respectiv, pentru a obține avizele juridice necesare pentru ordonanțe.