Gheboasă ar putea schimba legislația în România după scandalul de la UNTOLD

Articolul 369 din Legea 286 / 2009 privind Codul Penal ar putea să fie schimbat! Articolul face referire la incitarea la ură sau discriminare,transmite presa centrală. 

Măsura guvernamentală este cu atât mai interesantă cu cât apare după concerutul solistului Gheboasă la UNTOLD, acolo unde a fost acuzat de discriminare pentru versurile sale și chiar amendat de Jandarmerie.

Ce modificare se propune: “incitarea publicului, prin orice mijloace, la violenţă, ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane sau împotriva unei persoane pe motiv că face parte dintr-o anumită categorie de persoane definită pe criterii de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie ori apartenenţă politică, avere, origine socială, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.


Ce spune în momentul de față legislația:

„Incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.