EDITORIAL | Început de sezon modest, dar nu de speriat. Cele 6 aspecte de care trebuie să țină cont fosta campioană a României

● Cum nu mai este principala favorită la titlu, și nici măcar principala aspirantă, CFR Cluj are un plus. Acela că fotbaliștii din Gruia nu vor mai avea parte de o presiune la fel de mare cum s-a întâmplat în anii precendenți, din partea adversarilor. Mai ales la nivel declarativ, deoarece vorbele tăioase pot să descurajeze. Să afecteze capacitatea de concentrare mai bine zis.

● Având în vedere că formația din Gruia s-a mai optimizat din punct de vedere financiar, asta din spusele președintelui Cristian Balaj, dar și ale căpitanului Mario Camora (care a dezvoltat ideea, afirmând că restanțele salariale s-au plătit), banii nu mai reprezintă o scuză pentru niciun component din lotul antrenat de Andrea Mandorlini.

● Faptul că oficiali ai altor echipe din Liga 1, cum ar fi președintele lui Hermannstadt, Dani Coman (care a ieșit campion cu Astra în 2016, în calitate de președinte al giurgiuvenilor), o văd pe CFR drept una dintre candidatele la trofeu, înseamnă că gruparea ardeleană încă mai este luată în serios. Și respectul adversarilor oferă încredere. Dar și declarațiile adversarilor trebuie percepute corect. Când cineva se gândește prea mult la ele, poate deveni comod. Când le tratează normal, atunci ele vin ca o motivație.

● Odată cu eliminarea din Conference League, nici pe oboseală nu mai pot da vina jucătorii lui Mandorlini. Ba mai mult, odată cu pauza prelungită de care au parte, prin amânarea meciului cu Sepsi ce trebuia să aibă loc azi (s-a amânat pentru că Sepsi nici nu ar fi avut cum să joace azi, de vreme ce ieri a evoluat în Conference League; în plus, pentru returul de joia viitoare, trupa lui Liviu Ciobotariu va încerca să ajungă la o formă sportivă cât mai bună, pentru a putea trece de Aktobe, adversara din al treilea tur preliminar al competiției Conference League), vișiniii au suficient timp pentru a lucra la micile detalii, mai ales din apărare.

● Pentru că spuneam în paragraful anterior că Mandorlini și elevii lui au de lucrat la micile detalii, unul dintre ele ar fi să evite provocarea loviturilor de colț, dar și provocarea loviturilor libere. Din astfel de lovituri au pornit fazele care s-au finalizat cu gol în Turcia, la returul cu Adana Demirspor. CFR a pierdut cu 2-1 și a ieșit din Conference League încă din turul 2. Chiar și adversarilor trebuie să le permită cât mai rar să intre în careu. În plus, la duelurile din careu, au nevoie de mai multă atenție jucătorii pregătiți de fostul fotbalist de la Inter. Este drept, penalty-ul primit de FCSB în ultimul joc din Liga 1 este discutabil. Dar, nu ar fi mai simplu pentru clujeni să-i împiedice pe adversari să mai exploateze neatenția arbitrilor de pe teren sau a celor din camera VAR?

● Și în atac stau destul de bine foștii campioni ai României. Dacă revedem cronica de la derby-ul cu FCSB, vom observa că feroviarii impresionează și la capitolul joc de pase. Cu puțin mai multă atenție la finalizare, cei de la CFR pot aduna mult mai multe puncte. Norocul de acum al trupei din Gruia este că are timpul de partea ei. Rămâne doar să-l valorifice cum trebuie. După 4 etape, este la 5 puncte de liderul FCSB. Următorul joc al CFR-ului va avea loc pe 21 august 2023, într-o zi de luni, pe Cluj Arena, în fața Universității Cluj. Cu siguranță va fi un adevărat examen de maturitate atât pentru Mandorlini, cât și pentru fotbaliștii săi. Spunem examen de maturitate deoarece și Universitatea are un potențial mult mai mare. S-a văzut în deplasarea cu FC U Craiova, când s-a impus cu 4-3, iar fostul jucător de la CFR, Alexandru Chipciu, a dat 2 goluri, a oferit o pasă decisivă, ba chiar a forțat un adversar să comită henț, iar ”U” să primească un penalty.

Dacă v-a plăcut materialul, nu ezitați să vă abonați la pagina de facebook Cluj Live TV, la canalul de youtube Cluj Live Sport și la canalul de rumble Cluj Live Sport pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.

Articolul precedentSPECIAL | NOTELE Cluj Live Sport pentru remiza scoasă de Sepsi în prima manșă cu Aktobe, din Conference League. Niczuly și portarul oaspeților s-au întrecut în intervenții. Calificarea în play-off se decide în Kazahstan
Articolul următorUn cetățean român a încercat să muște un ofițer de poliție austriac în timpul procedurii de arestare.
Experiență profesională: Editorialist, reporter, producător și realizator de emisiuni la Cluj Live, 24 octombrie 2022 - prezent Redactor la Povești din Sport, 12 februarie 2018 - prezent Reporter la Prima Sport (în trecut Look Sport, respectiv Look TV), 23 ianuarie 2018 - 12 septembrie 2022 Corespondent al redacției de sport Prima TV București, 1 martie 2021 - 12 septembrie 2022 Producător al emisiunii Look Sport Special, 1 februarie 2021 - 12 septembrie 2022 Producător al emisiunii Rezumatele etapei Ligii 1, 1 decembrie 2020 - 12 septembrie 2022 Reporter la Ziua de Cluj, 6 iulie 2016 - 8 ianuarie 2018 Realizator al emisiunii sportive ZIUAlive, 19 februarie 2017 - 29 mai 2017 Invitat al emisiunii ”1 la 1”, de la Realitatea FM Cluj, 17 iulie 2017 - 8 ianuarie 2018 Redactor la CityNews Cluj, 8 aprilie 2019 - 6 august 2019 Redactor la Elita României, 18 martie 2019 - 10 februarie 2020 Redactor colaborator la Gazeta Sporturilor, 8 ianuarie 2018 - 31 ianuarie 2018; februarie 2019 Alte publicații unde am scris: La Masa Verde (2014 - 2016), Cunoașterea e putere (2015 - 2016), Casiansoneriu.ro (2018 - 2020), Fotbal pe Afiș (2021 - 2022), Presa Locală (2016) Stagii de practică: Radio Renașterea Studii: Absolvent al Liceului Pedagogic ”Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca, secția Științe Sociale, în anul 2013 În 2019 mi-am susținut lucrarea de licență în jurnalism ”Activitatea lui Miodrag Belodedici, reflectată în presă” la Facutatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC), din cadrul UBB Cluj Cărți publicate: Belodedici: Românul care a triumfat de două ori în Cupa Campionilor Europeni (2020) Alte informații: Premiu pentru participarea la concursul județean de poezie ”Versuri pentru suflet”, organizat de Biblioteca Județeană Cluj, în anii 2021 și 2022 Am participat la cursurile de acordare a primului ajutor, organizate de SMURD, în Cluj-Napoca, pe 14 ianuarie și 9 septembrie 2023 Colaborator al Anuarului presei clujene în anii 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 și 2022 Site personal: www.robertpopanews.wordpress.com Adresă de e-mail: robertpopa1994@gmail.com