VIDEO | Turda dă o lecție marilor orașe din România: municipiul a stabilit o premieră în țară!

foto: clujlive.ro

Primarul municipiului Turda, Cristian Matei, a vorbit despre dezvoltarea orașului și etapele care separă mandatele sale. 

Edilul a explicat de ce Turda în momentul de față e un imens șantier: există în implementare 41 de proiecte din fonduri europene, totul pentru „schimbarea la față” a municipiului. „În prima parte a mandatului meu am lucrat pe buget locat, cât s-a putut. Sigur că am ținut cont de doleanțele cetățenilor din muncipiul Turda, în ordinea priorităților exprimate. Iar în al doilea mandat al meu, cel european – 2021-2027 – avem proiecte în continuare mult mai mature, complete, de alte valori”, a spus Cristian Matei, la emisiunea Clujul la raport, difuzată de Cluj Live.

Cristian Matei: „Se lucrează și noaptea când trebuie…”

„Aceste proiecte europene se derulează în paralel. Fondurile care vin au destinație foarte clară și exactă, nu putem să mutăm un fond de la un proiect la altul, deoarece orice proiect de la cap până la coadă trece printr-o procedură. (…) Noi am reușit să derulăm 27 de programe europene în mandatul trecut, iar acum avem 41. Am accesat foarte mulți bani și pe PNRR. (…) Se lucrează și noaptea când trebuie… Eu zic că am reușit să formez o echipă închegată, foarte bună, care muncește foarte mult. Altfel, am fi avut probleme”, a spus Matei.

Turda reușește o premieră în România!

Edilul a vorbit în emisiune și despre problemele avute cu fostul parc de autobuze și ce a făcut pentru modernizarea autobuzelor. Primăria a pus în circulație 20 de autobuze electrice cumpărate din fonduri europene și a fondat o nouă Companie de Transport.

„Am și căpătat un statut, pe care nu ni-l imaginam: unicul municipiu din România care are firmă de transport public proprie și exclusiv electrică”, a concluzionat Matei. 

Citește și: VIDEO | Primarul Cristian Matei: “Turda devine un hub logistic veritabil, iar acest statut presupune o dezvoltare extraordinar de rapidă!”