EXCLUSIV | Fotbalul din Cipru, așa cum nu ți-l imaginai. Bogdan Andone antrenează formația unde a ieșit campion când era jucător: ”Sunt echipe de top ce iau jucători pe care noi, în campionatul României, nu ne permitem să-i plătim. Vin și își pun amprenta”. Ce l-a impresionat la fostul internațional francez, Mathiew Valbuena, care se apropie de 39 de ani + Lecția învățată de la Mircea Lucescu

Bogdan Andone (48 de ani) a avut amabilitatea de a împărtăși echipei Cluj Live Sport detalii mai puțin cunoscute despre prima ligă de fotbal din Cipru. Din luna februarie a acestui an, antrenorul născut la Aiud (județul Alba) o pregătește pe Apollon Limassol, cu care a terminat pe locul 5 ultima ediție de campionat. Tot cu Apollon, dar în perioada când era fotbalist, Andone a ieșit campion național. Se întâmpla în 2006.

BOGDAN ANDONE: SUNTEM ÎN FRĂMÂNTĂRI. AM PIERDUT 5 JUCĂTORI DE BAZĂ

Echipa Apollon Limassol în luna iulie / Foto: Facebook / Apollon FC

Cluj Live Sport: În primul rând, ce mai faci? Cum merge treaba prin Cipru, la Apollon Limassol?

Bogdan Andone: Organizăm acum. Mâine jucăm (Intervenția telefonică a antrenorului a avut loc vineri, 18 august 2023, cu o zi înaintea primei partide a echipei sale în noul campionat, în care Apollon a remizat acasă cu Othellos Athienou, după ce a condus, scor final 1-1 – n. red.), suntem pe ultima sută de metri. Suntem în frământări, pentru că am pierdut 5 jucători de bază, cei mai buni 5 jucători din echipă, și am luat vreo 11 sau 12. Îți dai seama că până își găsesc poziția, diferite naționalități, diferite poziții, perioada este tare dificilă (adică până se vor acomoda jucătorii noi, astfel încât să ajungă la un nivel optim al evoluțiilor sportive – n. red.).

Cluj Live Sport: S-au vândut jucătorii pentru că avea clubul nevoie, din punct de vedere financiar, sau aveau ei oferte bune?

Bogdan Andone: Din diferite motive. Portarul (Aleksandar Jovanovic – n. red.), de exemplu, era sârb, dorea să joace în echipa națională, a fost cel mai bun portar în ultimii 2 ani din Cipru, i-a ajutat (pe cei de la Apollon – n. red.) când au luat campionatul acum două sezoane (în 9 meciuri de campionat, Jovanovic nu a primit gol – n. red.). A avut de la Partizan Belgrad o ofertă financiară foarte bună și, până la urmă, au ajuns la o înțelegere și cluburile, undeva la o jumătate de milion de euro, așa că i-au dat drumul ca să plece acasă. După care, pe atacantul, golgheterul campionatului (Ioannis Pittas, 27 de ani, autor a 18 goluri în ediția 2022/2023 a campionatului cipriot – n. red.), l-au vândut la AIK Stockholm (Suedia – n. red.) pe 1 milion de euro. Din diferite motive, fundașul central, francezul care a jucat în Premier League, la 36 de ani (35 mai exact – n. red.), Roberge, a vrut să își prelungească (contractul pe – n. red.) 2 ani, ei (cei din conducere – n. red.) au vrut doar unul, nu au ajuns la niciun acord, și a plecat la AEK Larnaca. Și de asta spun că, din diferite motive, am pierdut scheletul echipei și jucătorii cei mai importanți din echipă. A mai plecat unul dintre ei la Djurgardens, o extremă, un jucător ofensiv (Vladimir Etson Antonio Felix, poreclit Va – n. red.) și Warda, egipteanul, pe care l-a avut și Răzvan Lucescu la PAOK, s-a dus la Raja Casablanca în Maroc, pe un salariu foarte bun, undeva la peste 500.000 de euro pe an. Așa că nu am putut să îl mai ținem.

Cluj Live Sport: Sunt greu de ținut jucătorii de valoare în Cipru, în general?

Bogdan Andone: La mine la club, deocamdată, da.

VALBUENA, ÎN FORMĂ LA APROAPE 39 DE ANI. ARE O CLINICĂ PRIVATĂ

Cluj Live Sport: Cum se prezintă Valbuena ca și formă sportivă? Ce așteptări mai pot fi de la el la vârsta lui?

Bogdan Andone: Se prezintă foarte bine (ținând cont că pe 28 septembrie va împlini 39 de ani – n. red.), surprinzător de bine pot să spun, dar asta este diferența la jucătorii aceștia speciali. El a stat toată perioada de vară în care nu a avut echipă, a stat acasă la el, la Marseille (oraș unde a jucat pentru Olympique Marseille din 2006 până în 2014, câștigând un campionat în 2010 și de trei ori consecutiv Cupa Ligii Franței, între 2010 și 2012 – n. red.), unde are o clinică privată și a făcut două antrenamente în fiecare zi, cu antrenori privați. Adică, din punct de vedere fizic, este incredibil de bine la vârsta lui (la naționala Franței a strâns 52 de selecții și a marcat 8 goluri, dintre care unul în victoria cu Elveția, 5-2, de la Cupa Mondială din 2014; tot Valbuena are 3 titluri de campion al Greciei cu Olympiakos – n. red.).

Cluj Live Sport: Deci, te-ai putea baza pe el în sezonul acesta care vine?

Bogdan Andone: 100%. Nici nu se pune problema să discutăm de calitate sau știință fotbalistică, cred că la noi în campionat nu a fost jucător în ultima perioadă de timp care să fie la nivelul acesta ridicat, din punct de vedere calitativ și fotbalistic.

APOLLON AR VREA TITLUL, DAR ANDONE NU FACE PROMISIUNI

Cluj Live Sport: Care ar fi obiectivul pentru tine la Apollon? Față de sezonul trecut, se poate mai bine?

Bogdan Andone: Este dificil. Aici, la Apollon, tot timpul obiectivul este ca la CFR, să spun. Campionat (Apollon are 4 titluri câștigate – n. red.) sau, acum ținând cont de sezonul trecut și de faptul că am pierdut jucători importanți, obiectivul ar fi undeva în primul pas, clasarea între locurile 1-3. Iar apoi, în funcție de cum va fi lupta la campionat și cum vor fi și celelalte echipe, să încercăm să ne luptăm la titlu. Dar este greu de spus acum. Va fi un sezon extrem de dificil, pentru că sunt echipe extrem de puternice din punct de vedere financiar, care au jucători cu salarii foarte mari și lot, nu doar jucători.

Cluj Live Sport: Care ar fi echipele care stau foarte bine financiar?

Bogdan Andone: Aris Limassol, echipa campioană. Au patroni din Belarus, au condiții foarte bune, jucători foarte buni, foarte bine plătiți. Este Pafos, care are patron rus. Au un lot de vreo 30 de jucători. Am vrut eu să iau un jucător pe care l-a avut Șumi (Marius Șumudică – n. red.) la Gaziantep, Patrick Twumasi. Am tot încercat să ajungem la un numitor comun din punct de vedere financiar, și cu el, și cu clubul lui (Maccabi Netanya, din Israel, unde a înscris 16 goluri în ultimul an și jumătate – n. red.), iar apoi n-am reușit. Pafos a intervenit, au venit cu o ofertă mai mult decât dublă, și la club, și la jucător (și l-au transferat – n. red.). Salariul jucătorului este undeva la peste 50.000 de euro pe lună.

Cluj Live Sport: Cu jucătorii pe care îi ai acolo la Apollon se poate lucra bine? Adică sunt disciplinați? Se mai întâmplă la unele echipe să fie probleme.

Bogdan Andone: Nu avem absolut nicio problemă. Avem o relație foarte bună cu jucătorii, dar marea problemă este că au și ei nevoie de timp. Să se acomodeze cu fotbalul de aici, cu atmosfera, cu clima. Este foarte cald, dimineața, la ora 7, sunt undeva la 30-32 de grade, seara, la ora 19, sunt 34-36 de grade. Umiditatea este undeva de 50-60 și ceva, 70% uneori. Deci, este extrem de cald în această perioadă. Cum am spus, avem foarte mulți jucători noi, de naționalități diferite, au nevoie și ei de timp să se acomodeze puțin și cu specificul campionatului, cu nebunia de pe stadioane, dar pas cu pas, sperăm ca lucrurile să fie ok.

OAMENII DIN LIMASSOL ÎȘI AMINTESC DE BOGDAN ANDONE CÂND ERA JUCĂTOR ȘI A IEȘIT CAMPION CU APOLLON

Cluj Live Sport: Ai luat un campionat cu Apollon ca jucător, fără înfrângere. Își mai amintește lumea de asta? Te mai întreabă pe acolo?

Bogdan Andone: Aici eu am trăit o adevărată nebunie. Lumea își amintește absolut tot. Toate detaliile, din toate meciurile, deși înaintea câștigării campionatului, în 2005/2006, am scăpat de la retrogradare practic în ultima etapă, cu victorie la Pafos, în meci direct, un meci în care am și marcat. (Oamenii – n. red.) își amintesc absolut toate detaliile, cum am dat golul, când am dat golul. La ei există un program, o retrospectivă, pe care tot timpul, în data respectivă, ei o postează. Acum 15 ani, Apollon a câștigat cu APOEL Nicosia, și pun golurile, marcatorii, deci este foarte activă piața aceasta a clubului, a echipei. Este o nebunie întreagă. Se joacă cu stadionul plin, un stadion nou, gen Rapid-Giulești, are undeva la 8-9.000 de locuri (10.700 mai exact – n. red.), aproape meci de meci este sold-out. Chiar aștept cu mare nerăbdare meciul de mâine, din câte am înțeles deja, chiar dacă nu este un meci cu o echipă foarte puternică, ar fi aproape sold-out stadionul.

Stadionul lui Apollon / Foto: site-ul oficial al echipei cipriote

BOGDAN ANDONE: ÎN ROMÂNIA, NU NE PERMITEM SĂ PLĂTIM SALARII DE 60.000 SAU 80.000 DE EURO PE LUNĂ

Cluj Live Sport: Ce diferențe ar fi în campionatul din Cipru față de perioada când jucai tu și acum, când ești antrenor?

Bogdan Andone: Sunt mult mai mulți străini. În momentul în care am venit, în 2003, erau numai 5 străini, după care, în sezonul 2004/2005, odată cu intrarea în Uniunea Europeană, au început să vină tot mai mulți. Acum este o listă de 17 străini care poate să fie în lotul unei echipe. 17 poziții pentru jucătorii străini. Deci, foarte mulți jucători străini, și cum am spus, echipe de top – APOEL, Omonia, Pafos, Aris, AEK Larnaca – ce își permit să ia jucători pe care, de exemplu, noi în campionatul României nu ne putem permite să-i plătim cu 60.000 sau 80.000 de euro pe lună. Pafos îl are pe Jairo, brazilianul atacant. Aris Limassol (a ieșit campioană – n. red.) în sezonul trecut, cu Aleksandr Kokorin (fost internațional rus, care a jucat și a marcat un gol, cu Algeria, la Cupa Mondială din 2014 – n. red.), împrumutat de la Fiorentina pentru undeva la 200.000 de euro pe lună. Sunt jucători care vin și își pun amprenta. Fac diferența în anumite meciuri și practic sunt jucători determinanți într-un anumit moment pentru a câștiga un trofeu, un campionat, o cupă sau a juca în cupele europene.

BOGDAN ANDONE: DE LA NEA MIRCEA AM ÎNȚELES FOTBALUL LA UN NIVEL RIDICAT

Cluj Live Sport: Ai pomenit și de Rapid, ai luat și acolo un campionat, cu Lucescu antrenor. Ce a însemnat pentru tine acest lucru?

Bogdan Andone: Relația și perioada petrecută la Rapid cu Mircea Lucescu, în special, a însemnat extrem de mult pentru (mine – n. red.). Practic, a fost undeva primul pas spre a înțelege fotbalul la un nivel ridicat, ca detalii, pregătire a meciurilor, antrenamente, metodologie de antrenament. Chiar și acum le-am dat exemplu jucătorilor, când am început pregătirea, perioada începută cu nea Mircea Lucescu la Rapid, exact la fel a fost, cu o parte din jucători plecând, iar undeva la peste 10-12-15 jucători venind atunci la formarea unei noi echipe, un nou Rapid, ceva similar cu ce se întâmplă în momentul acesta la noi, la echipă. Mulți jucători noi, diferite mentalități, diferite stiluri, și chiar am spus că este nevoie de timp, de răbdare, este nevoie de multă, multă muncă și toate acestea mi le reamintesc cu mare plăcere, pentru că a fost întradevăr o experiență extraordinară în acea perioadă, pentru că în fotbalul nostru nu exista așa ceva. Nea Mircea se întorsese din Italia după 7 ani la Brescia, apoi a fost și perioada scurtă de la Inter Milano, apoi reîntoarcerea la Rapid, deci niște lucruri pe care le-am experimentat cu mare plăcere la acea vreme.

Cluj Live Sport: Din câte vedem, și Rapidul s-ar putea să devină echipa care să stea cel mai bine din punct de vedere financiar în România. Poate deveni o pretendentă serioasă la titlu chiar din acest sezon?

Bogdan Andone: Este dificil să cred că în acest sezon va avea puterea să se bată la titlu pentru că, din păcate, au început destul de rău campionatul. Încă mai sunt multe puncte, mai sunt multe jocuri, orice este posibil, dar cred că în viitorul apropiat, cu siguranță va fi una dintre echipele care, an de an, se vor bate la campionat, pentru că eu cred că lucrurile se vor așeza și se fac cu cap. Dar, cum am spus, este nevoie de timp, nu se pot face (minuni – n. red.) peste noapte. Rămâne de văzut dacă sezonul acesta vor avea forța necesară să treacă peste acest început destul de greoi și să ajungă să se lupte cu șanse reale la campionat. 

Cluj Live Sport: Cât de dureros este pentru tine că a dispărut Astra? Ai făcut performanță acolo, până la urmă.

Bogdan Andone: Este greu de vorbit. Chiar a fost o perioadă extraordinară când am fost antrenor secund cu Șumi (Marius Șumudică – n. red.) și am reușit să câștigăm campionatul (în sezonul 2015/2016 – n. red.) și în perioada când am început să antrenez eu ca antrenor principal, am terminat pe locul 3 (în sezonul 2019/2020 – n. red.), din nou a fost o experiență și un rezultat extraordinar în condițiile date, și îmi pare foarte, foarte rău de echipă, de club, de oamenii care erau la club, care au lucrat în club și la baza de antrenament. Chiar îmi pare foarte rău de jucătorii care au fost în ultima perioadă acolo. Este greu, dar, din păcate, acestea sunt metehnele fotbalului de la noi și anumite echipe pur și simplu dispar. Astra nu este primul exemplu, și ar fi bine să fie poate ultimul.

Cluj Live Sport: Nici fotbalul timișorean nu stă mai bine, pentru că și acolo ai lucrat, nu mai este nicio echipă măcar în Divizia a 2-a.

Bogdan Andone: Exact. Îmi aduc aminte cu plăcere de prima perioadă petrecută la Timișoara, în 2018 cred că a fost, când Poli (ACS Poli Timișoara – n. red.) încă mai era în Liga 1 cu domnul Ionuț Popa antrenor, Dumnezeu să-l odihnească! Au avut un sezon extraordinar (cu un an înainte – n. red.), în care echipa a scăpat de la retrogradare (în condițiile în care clubul începuse campionatul cu o penalizare de 14 puncte, din cauza problemelor cu banii – n. red.). A doua Poli (ASU Poli Timișoara – n. red.) era în Liga a 2-a și Ripensia tot în Liga a 2-a, erau echipe foarte foarte bune, care aveau pretenții. Acolo ar trebui să se schimbe lucrurile, dar cred că de la nivel organizatoric, la nivelul județului, municipiului, pentru că este păcat. Este lume care iubește fotbalul, sunt jucători și o zonă de jucători cu calitate și fotbaliști foarte buni. Dar, din păcate, nu există practic nicio echipă în tot județul.

I-A VRUT PE ALIBEC ȘI SORESCU LA APOLLON

Cluj Live Sport: De la voi a plecat Deian Sorescu în acea perioadă, care a ajuns ulterior la Dinamo, unde a devenit un jucător important pentru Liga 1.

Bogdan Andone: Cu Sorescu chiar am vorbit zilele trecute, pentru că echipa lui (Rakow, campioana Poloniei – n. red.) a jucat cu Aris Limassol în Europa League, și chiar am vorbit, pentru că atunci (în 2017 – n. red.) l-am luat pe Sorescu practic în vară, era jucător fără echipă și l-am luat la echipă, a avut un sezon extraordinar, a marcat cred că 18 goluri (14 mai exact – n. red.) în acel sezon din Liga a 2-a și apoi, normal, a venit transferul la Dinamo. Chiar îmi aduc aminte și m-am întâlnit cu un prieten care, în acea perioadă, era președintele de la Aris Limassol și îi spusesem la acea vreme că ar fi un jucător de perspectivă și un jucător foarte ieftin pe care l-am fi putut transfera la acel moment. Dar, din păcate pentru ei, nu au făcut mișcarea, iar acum și-ar fi dorit să-l ia. Mi-aș fi dorit să-l iau și eu pe Deian la mine, la echipă, dar din păcate nu se poate. Prețul lui este extrem de mare.

Cluj Live Sport: Alți jucători cu care ai lucrat bine, Alibec, Budescu, sunt în continuare la un nivel destul de bun. Te bucură acest lucru?

Bogdan Andone: Da. Cu Denis (Alibec – n. red.) am ținut legătura, pentru că în februarie-martie, când am venit la Apollon, a fost primul jucător cu care am discutat și pe care mi l-aș fi dorit din vară, în condițiile în care aș fi rămas și am rămas la echipă. Dar, din păcate pentru noi, la fel, Denis a avut un sezon de primăvară extraordinar de bun (a ieșit al 4-lea golgheter al Ligii 1, cu 14 goluri, la Farul – n. red.) și normal, pretențiile lui au fost mult mai mari din punct de vedere financiar, iar aceste discuții practic au căzut definitiv. Mă bucur, pentru că este jucătorul cu care am lucrat și am avut o relație foarte, foarte bună, și în perioada în care am colaborat (la Astra – n. red.), evoluțiile lor au fost foarte bune și chiar îmi aduc aminte cu plăcere atât de Budescu, cât și de Alibec, în acea perioadă. Au făcut parte din nou din lotul echipei naționale.

SECRETUL UNEI BUNE COLABORĂRI CU ALIBEC ȘI BUDESCU: TREBUIE SĂ LE LAȘI O ANUMITĂ LIBERTATE. SĂ DISCUȚI CU EI. CHIAR NU AM AVUT ABSOLUT NICIO PROBLEMĂ CU EI

Cluj Live Sport: Care este secretul să scoți ce este mai bun din acești jucători? Budescu, Alibec? Adică, unii antrenori dădeau de înțeles că este imposibil de lucrat cu ei, dar tu ai reușit. 

Bogdan Andone: Cred că se poate lucra cu absolut orice jucător. Normal că jucătorii care au poate mai multă calitate, sunt jucători puțin mai pretențioși, dar cred că în fotbalul actual, cel mai important lucru pentru un antrenor este adaptabilitatea, și asta am învățat-o sau încerc să îmi dezvolt acest aspect, de la Cosmin Olăroiu, care (s-a aflat – n. red.) la o discuție, acum cred că doi ani, la licența PRO, (unde – n. red.) chiar despre asta s-a discutat. A fost un subiect aparte abordat de UEFA, de adaptabilitatea antrenorului în fotbalul actual, vizavi de sistemul de joc, vizavi de jucători, vizavi de jucătorii vedetă, iar revenind la Budescu-Alibec sau pentru mine mai curând, a fost exemplu Warda, jucător extraordinar din naționala Egiptului, dar un jucător fabulos din punct de vedere fotbalistic. Un jucător extrem de pretențios, dar în momentul în care am lucrat, a avut o perioadă și a fost cel mai bun sezon al lui, adică o perioadă de 5 luni de zile în care a marcat 5 goluri, a dat 6 assisturi, a fost jucătorul campionatului, practic, în acea perioadă. Acum s-a transferat la Raja Casablanca, în Maroc, pentru o sumă extraordinar de mare și un salariu foarte, foarte bun pentru el. Același lucru (este valabil – n. red.) cu Budescu-Alibec, sunt jucători cărora trebuie să le lași o anumită libertate, poate. Trebuie să discuți cu ei. Chiar nu am avut absolut nicio problemă pe partea fizică, la antrenamentele de alergări, pentru că am discutat cu preparatorul fizic, am discutat cu ei, este clar că nu pot să alerge ca un mijlocaș central sau ca un fundaș de bancă, dar pentru poziția lor de atacanți, își făceau distanțele, își făceau parametrii, chiar uneori cu, să zic așa, discuțiile de rigoare, dar tot timpul își făceau parametrii. Pentru mine, asta era cel mai important, ca ei să-și facă partea de alergare, cât aveau nevoie, intensitatea la care aveam nevoie, pentru că încercam să îi responsabilizez, să îi fac să înțeleagă că pregătindu-se bine, evoluțiile lor pe teren și munca din teren le va fi mai ușoară în timpul jocurilor și normal, randamentul lor va fi mai bun. Ceea ce practic s-a și văzut în exprimarea lor în jocuri.

Cluj Live Sport: Ce înseamnă pentru tine Farul? Ai jucat acolo, a ieșit și campioană în acest an. Acum este aproape să joace în premieră în grupele Conference League.

Bogdan Andone: Mi-ar face mare plăcere să îi urmăresc. Mă bucur foarte mult pentru echipele românești care s-au calificat (în play-off-ul din Conference League, și anume Farul și Sepsi – n. red.), avem nevoie de lucrul acesta. Mă bucur pentru Farul și mă bucur pentru Gică Hagi, pentru că a reușit să ia campionatul. Este extrem de important și pentru el, cât și pentru fotbalul românesc. Am spus tot timpul că este un exemplu pentru academiile de fotbal, pentru cluburile noastre de fotbal. Pentru că este important să ai o filosofie, o filosofie de fotbal, o filosofie de joc, o filosofie care trebuie urmată. Nu este normal să schimbi jucători, să schimbi antrenori la 2-3 luni, la 5 luni, când echipa a pierdut două sau trei meciuri, gata, am schimbat antrenorii, jucătorii nu mai sunt buni, nu am alții sau așa. Nu, în momentul când faci o selecție, când numești un antrenor, când aduci niște jucători, trebuie să îți asumi responsabilitatea, să le dai libertate, să le dai susținere, încredere. Chiar îmi aduc aminte de Gică Hagi, că acum cred că două sezoane, când echipa nu a început foarte bine campionatul, avea cred că o victorie în șapte etape. A spus că dacă era alt club sau altă echipă, cu siguranță antrenorul ar fi fost schimbat deja, poate chiar de două ori. Dar acest lucru, fiind Farul, fiind echipa lui (unde este unul dintre acționari – n. red.), acest lucru normal, nu s-a întâmplat, echipa s-a redresat ușor-ușor și, drept urmare, în sezonul (care a venit – n. red.) a și reușit să câștige campionatul. Deci, asta ar fi o filosofie de urmat și, din păcate, la noi în țară nu prea se urmărește acest lucru.

AMINTIRI FRUMOASE DE LA GALAȚI, DAR ȘI DE LA SPORTUL

Cluj Live Sport: O altă echipă de care se leagă trecutul tău, Oțelul, este din nou în Liga 1. Se poate spune că este o dovadă de normalitate că revin astfel de echipe pe prima scenă, echipe de tradiție?

Bogdan Andone: Eu zic că este foarte bine. Avem nevoie de echipe de tradiție, echipe unde sunt suporteri la meci, să jucăm cu stadioanele pline, cu siguranță și evoluția jucătorilor și jocul vor avea altă intensitate, vor fi mult mai spectaculoase (meciurile – n. red.), decât să mergi pe stadioane unde sunt, eu știu, 500-600 de oameni la meciuri. Este clar că nu există acel entuziasm din partea jucătorilor. Practic, ei vin și încearcă să își facă treaba cât mai bine, să câștige punctele respective, dar îți spun, din experiența mea ca jucător sau să îți spun ce înseamnă un stadion plin la Apollon, de exemplu, 9.000 de locuri, stadionul plin, este o presiune extraordinară de mare și exprimarea jucătorilor este mult peste ceea ce ar însemna să joci pe un stadion cu 700-800 de spectatori răsfirați prin tot stadionul, practic să nu-i simți. Este o diferență enormă. Eu văd între jocurile pe care le avem acasă, cu stadionul plin, și jocuri pe care poate le avem în deplasare cu 2.000-3.000 de spectatori, nu se compară exprimarea, intensitatea, distanța jucătorilor pe care o parcurg în timpul jocului și realizările lor până la urmă.

Cluj Live Sport: Ai o amintire mai specială de la Galați?

Bogdan Andone: Cum să nu? Am avut o grămadă de amintiri și majoritatea foarte plăcute. Am lucrat acolo cu M.M. Stoica. Am avut o relație extraordinar de bună cu Marius Lăcătuș, cu Ilie Dumitrescu, în prima perioadă când a antrenat la Galați. Am întâlnit și niște jucători extraordinari, o echipă extraordinară, vechea echipă a Oțelului. Am fost la un pas, practic, de cupele europene, în ultima etapă la Rapid nu am reușit să câștigăm în meci direct. A fost o perioadă extrem de plăcută și îmi aduc aminte cu mare plăcere meciurile de pe teren propriu unde practic jucam aproape cu stadionul plin, meci de meci. În acel sezon, cred că a fost 2002/2003, am câștigat toate meciurile, am făcut doar un 0-0 cu Petrolul și un 0-0 cu Astra. Am bătut Dinamo, Steaua, Craiova, Sportul Studențesc, FC Național. Absolut toate echipele care s-au bătut în acel an la campionat, au pierdut la Galați fără drept de apel.

Cluj Live Sport: Sportul Studențesc, și acolo ai jucat.

Bogdan Andone:  Da. La Sportul la fel, a fost o perioadă (importantă – n. red.), prima perioadă în București, prima mea echipă în București. Au fost trei ani extraordinari, un an a fost de excepție, unde, la jumătatea campionatului, eram unul dintre golgeterii campionatului și apoi a și urmat transferul la Rapid.

Cluj Live Sport: Bogdan, îți mulțumesc foarte mult pentru intervenție. Îți urez succes acolo, la Apollon, să iasă un sezon pe măsura așteptărilor.

Bogdan Andone: Îți mulțumesc și eu. Toate cele bune și să ne auzim sănătoși!

Foto sus: Bogdan Andone la Apollon / sursă: Facebook / Apollon FC

CITIȚI ȘI – SPECIAL | Derby-urile lui Mandorlini

Material realizat de Alexandru Ienciu și Robert Popa

Dacă v-a plăcut materialul, vă invităm să vă abonați la pagina de facebook Cluj Live, la canalul de youtube Cluj Live Sport și la canalul de rumble Cluj Live Sport pentru a găsi următoarele materiale publicate de noi.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.