Hai cu încă o surpriză, Sepsi!

Cum era vorba aia românească, la luptă oștenii mei!
Cu TSKA Sofia nimeni nu credea că Sepsi are vreo șansă. A fost 6-0 la general. Cu Aktobe, aceeași poveste. N-are Sepsi cum să treacă de ăștia. După egalul de acasă, chiar nu îi mai dădea nimeni nicio șansă. Și totuși… Minunea a venit. Îi spun minune, deși nu prea a fost. Sepsi a reușit un joc bun cu Aktobe și a arătat în multe momente că poate fi superioară, deși experiența europeană o trădează.


Nu e an să nu vedem un nume nou, necunoscut, prin grupele europene. Acum, chiar mai mult ca niciodată, de când UEFA a inventat grupele Conference League sunt mai multe echipe mici care primesc șanse neașteptate. Hai, să fie Sepsi anul ăsta. De ce nu? Se poate.
Normal, credem și în Farul, dar de la echipa lui Hagi lumea aștepta mai mult. Grupele ar fi o încununare a titlului, pentru care Hagi și-a luat atâtea bobârnace, că le poate îndesa în cutia nervilor de vestiar. Și sunt „multicei” bine, la Gică.
Dar să ne întoarcem la Sepsi, unde povestea pare mai adâncă.


Acum, cu încrederea dobândită de la duelurile cu ȚSKA Sofia și Aktobe, știm că poate.


Da, Bodo Glimt vine din Norvegia, o țară bine dezvoltată, cu salarii uriașe (nu și la fotbal), cu un spirit de luptă „vikingesc” binecunoscut, deci cu atuuri multe și deloc mărunte în fața unei necunoscute devenită tot mai cunoscută în Europa, acum, cu acest play-off.
Bodo, ca să-l copiez pe solistul Bodo de la ProConsul, e genul de echipă care aduce ploaia de goluri. Am mai amintit de căruța cu șase goluri frumoase pe care i-a administrat-o fără să stea la discuție Romei lui Mourinho, de victoriile cu Celtic, de vara aceasta în care i-a călcat în picioare pe armenii de la Pyunik Erevan (6-0 la general) sau a dat 4 în deplasare cu Bohemians Dublin.
Așadar, vorbim de o echipă care a dat 7 goluri în deplasare, cu unul mai mult decât acasă. Și a încasat doar doua, în deplasarea de la Dublin.


Asta e Bodo Glimt. Dar Sepsi, indiferent daca va trece, va ieși cu capul sus sau va fi umilita, că se poate întâmpla și asta, nu trebuie să își facă griji. A arătat că poate.


Să nu ne supărăm pe ei, indiferent ce se întâmplă. E bine că Ciobotariu e curajos, crede.
Da, cu Bodo ar fi un miracol. Dar cu un stadion plin, pentru că s-au dat toate biletele, Ștefănescu, Rondon, Varga și ceilalți nu doar să se simtă fotbaliști, să fie! Ăsta e îndemnul meu la luptă.


Hai, să mergem cu două în grupe ca anul trecut. Trebuie doar să credem că putem. Cu teamă nu e loc de biruință, dar cu dorință e loc de credință.