Ciobotariu și paltonul fermecat

Lansată pe vremea lui Mourinho, continuată de Răzvan Lucescu, colecția toamnă-iarnă a paltonului de fotbal a ajuns vorbă de duh în Superliga românească. Te prinde, te cuprinde, te mai încape, ți-a rămas mic? 

Prin cotloanele paltonului de fotbal se găsesc și răspunsurile.

Moda demiterilor nu s-a schimbat deloc. E la fel ca acum 20 de ani și probabil își va păstra ritmul incert încă 20.

Surprinde atitudinea patronului lui Sepsi, Dioszegi, care nu împarte paltoane. Unul și bun e cel mai potrivit. Mărime să fie și ea bună, normal. Ăsta e crezul lui. Pentru el, paltonul poate fi și o manta de vremuri bune. 

Amenințat că va fi dat afară dacă nu adună patru puncte cu Rapid și Petrolul, Ciobotariu a aflat cu mare surprindere că va îmbrăca în continuare paltonul la Sfântu Gheorghe, deși a strâns doar jumătate din puncte în meciurile astea, două. 

Sepsi n-a câștigat, dar nici n-a pierdut, nici n-a dat gol, dar nici n-a luat. 

Două zero-zero, la o temperatură spre zero grade, când e nevoie mare de palton. 

Cât noroc pe Ciobi că are un patron cuminte, care se mulțumește și cu puțin. Dacă a scăpat când avea patru înfrângeri la rând, acum doua egaluri sunt aur. 

Probabil, pentru Dioszegi, impresia lăstă de Sepsi în Europa, când a fost la secunde de grupe, rămâne scrisă pe un bilețel în buzunarul din interior al paltonului. Din când în când, patronul lui Sepsi își mai pune ochelarii și îl citește cu voce tare.

Dar nu e tot. Și cele 6-7 ocazii ale lui Sepsi cu Rapid, l-au convins că Ciobotariu e bun de antrenor la echipă. Ca să-l citez pe Dioszegi, n-are cum să intre antrenorul să dea gol, ce vină are el?!

Așadar, Ciobotariu e premiat cu un palton pentru atitudinea echipei. Încrederea e secretul succesului, crede tot patronul, după ce l-a pus pe antrenor să despacheteze bagajele plasate imediat lângă ușă. 

Lui Ciobotariu și jucătorilor li s-a luat și presiunea play-off-ului de pe cap. Dacă n-o fi să fie, măcar locul 7 de baraj pentru Europa. E bun și ăla. 

Sepsi e pe 8 și abia a început returul în sezonul regular. E la un punct de primele 6. Ce spune Dioszegi pare o dezmierdare, nicidecum matematică și formule de calcul. E clar că Sepsi va ataca play-off-ul. La începutul sezonului era trecută pe lista candidatelor la titlu. Câteva meciuri slabe nu pot strica organigrama campionatului. Mai e mult de jucat. 

Se anunță o iarnă grea la Sepsi, e nevoie de un palton gros.

Acum, că tot a fost păstrat, ar fi bine să-l vedem pe Ciobotariu cu un palton elegant, fără celebrele geci de fâș care atârnă până în pământ. Și de asta fotbalul nostru nu e la modă.