Europarlamentarul Daniel Buda, după gerul care a lovit România: ”Sunt efectele dure ale schimbărilor climatice! Să poluăm mai puțin!”

Aceste fenomene meteo nu sunt izolate, vin împreună cu căldură extremă, inundații, alunecări de teren, secetă și nu doar în România, transmite europarlamentarul Daniel Buda. Oficialul de la Bruxelles vine și cu câteva propuneri pentru a combate poluarea.

„Ce vedem acum în partea de est a României, viscol puternic, ninsori abundente de pe azi pe mâine, școli închise temporar, acestea sunt efectele dure ale schimbărilor climatice. Până acum, în decembrie și ianuarie, am avut puțină zăpadă, spre deloc, chiar și în zona de munte a țării noastre, iar dintr-o dată apar fenomene extreme, se închid școlile și drumurile din cauza viscolului. Cu asta ne luptăm zi de zi. Aceste fenomene nu sunt izolate, vin împreună cu căldură extremă, inundații, alunecări de teren, secetă și nu doar în România.
Acțiunile fiecăruia dintre noi fac diferența. Ce trebuie să facem? Să poluăm mai puțin, să avem un consum echilibrat de fructe și legume , poate mai puțin produse procesate și în mod cert gestionarea eficientă a plasticului! Nu în ultimul rând, să consumăm produse românești care sunt calitativ superioare altor produse de peste mări și țări!”, a transmis europarlamentarul Daniel Buda pe pagina sa de Facebook.

Vă reamintim că ANM a emis în aproape toată țara o informare privind gerul care cuprinde România. Vremea va fi rece în toată țara, geroasă în noaptea de marți spre miercuri îndeosebi în nord, centru și est (minime termice de până la -21…-20 de grade în estul Transilvaniei), iar în noaptea de miercuri spre joi mai ales în est și centru (minime termice de până la -16…-15 grade în estul Transilvaniei). Informarea meteorologică de ger este valabilă până joi, la ora 10.00.