VIDEO | Europarlamentarul Daniel Buda îl atacă pe Viktor Orban: “Va trebui să fie limitat!”

Premierul Ungariei, Viktor Orban, trebuie limitat în toate acțiunile pe care le va avea de făcut, transmite europarlamentarul Daniel Buda. Oficialul de la Bruxelles a avertizat asupra unui fenomen care ia amploare în Europa, anume că liderul de la Budapesta câștigă adepți.

„Legat de ceea ce înseamnă abordarea vizavi de Viktor Orban… Stimați colegi, nu știu câți ați urmărit diverși analiști politici din diverse publicații la nivel european la nivel de Bruxelles. Deja Viktor Orban face prozeliți în foarte multe state membre ale UE. Deja devine un model pe care foarte mulți alegători și-l doresc să fie în leadership-ul național. De aceea este foarte important să vedem cum abordăm această chestiune, astfel încât să păstrăm totuși un echilibru la nivelul Uniunii Europene, cunoscută fiind abordarea lui Viktor Orban față de ceea ce înseamnă Uniunea Europeană. Am fost surprins evident neplăcut de faptul că în toată Ungaria sunt panouri cu Ursula von der Lyen și cu nepotul sau fiul lui Soros, spunând că ei vor să distrugă Ungaria.

Deci va trebui să fie limitat Viktor Orban în toate acțiunile posibile și imposibile pe care le va avea de făcut și știu că e o dezbatere complicate vizavi de ceea ce înseamnă președinția Ungariei după alegeri, însă în opinia mea trebuie să fim foarte fermi în abordarea vizavi de Viktor Orban”, a spus Daniel Buda.

Președintele Consiliului European, Jean Michel, și-a anunțat recent demisia. Președinția Consiliului European va fi preluată, temporar, de către țara care asigură președinția rotativă a Uniunii Europene, iar Ungaria va fi cea care asigură președinția rotativă. În acest fel Viktor Orban ar putea prelua președinția Consiliului European, totul într-un context tensionat în Europa, mai ales din cauza războiului din Ucraina, arată The Guardian.