Anunț important de la Poșta Română privind valabilitatea cardurilor de energie

Poșta Română aduce la cunoștința celor aproximativ două milioane de români beneficiari de carduri de energie un anunț esențial. Aceștia au posibilitatea să își achite facturile la căldură și curent electric până la data de 31 martie 2024, utilizând fonduri alocate de stat. Cu un singur card, multiple plăți către furnizori pot fi efectuate până la epuizarea sumei alocate. Aceste vouchere, în valoare totală de 1.400 de lei, au fost distribuite familiilor vulnerabile, iar termenul de valabilitate a fost extins până la 31 martie 2024, comparativ cu data anterioară, care era 31 decembrie 2023.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a transmis în luna noiembrie a anului 2023 o veste îmbucurătoare pentru beneficiarii voucherelor pentru energie. “Vă aducem o veste bună – valabilitatea acestor vouchere a fost prelungită până la 31 martie 2024, conform anunțului pe care l-am făcut anterior. Am luat această măsură pentru a asigura că gospodăriile vulnerabile au suficient timp să-și achite facturile la energie cu ajutorul acestor vouchere, termenul inițial fiind stabilit pentru 31 decembrie 2023”, a declarat ministrul.

Este important de menționat că prelungirea valabilității acestor vouchere a fost aprobată după consultări cu Comisia Europeană, asigurând astfel susținerea și sprijinul necesar pentru familiile aflate în dificultate.