Dosar penal pentru infracțiunea de tăinuire și atoutilitară de 30.000 de euro indisponibilizată de polițiștii din Turda

Foto: ClujLive.ro

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda – Biroul de Investigații Criminale au depistat, cu sprijinul polițiștilor Secției 9 Poliție Rurală Turda, o autoutilitară ce figura ca fiind obiectul material al infracțiunii de înșelăciune într-o anchetă derulată în Austria.

În fapt, la data de 24 decembrie 2023, la nivelul Biroului de Investigații Criminale au fost furnizate date referitoare la o autoutilitară, ce s-ar afla în zona municipiului Turda, și care ar face obiectul infracțiunii de înșelăciune pe teritoriul Austriei.

În acest context, în urma activităților investigative și a suportului informativ furnizat de Biroul de Investigații Criminale, polițiștii Secției 9 Poliției Rurală Turda au oprit în trafic, în comuna Călărași, autoutilitara în cauza, la volanul căreia a fost identificat un bărbat, de 35 de ani, din județul Cluj.

Bărbatul a fost condus la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor, iar autoutilitară, în valoare de aproximativ 30.000 de euro, a fost ridicată în vederea indisponibilizării.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

Schimbul de date și informații cu autoritățile austriece s-a realizat prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională.