Judecătorul Cristi Danielț, desființat de un fost ministru al muncii după pensionare: “Nu e corect!”

FOTO: stiridecluj.ro

Nu e corect ca un magistrat să se pensioneze la vârsta de 48 de ani, după cum s-a întâmplat recent cu judecătorul Cristi Danileţ, transmite Raluca Turcan, fost ministru al muncii. Turcan susține însă că responsabilitatea în acest caz îi revine clasei politice.

Raluca Turcan, fost ministru al Muncii în guvernele Orban și Cîțu, a fost întrebată, în emisiunea Insider politic de la Prima TV, dacă i se pare corect ca un judecător să iasă la pensie la 48 de ani. „Nu, nu mi se pare, dar asta nu înseamnă că trebuie aruncată anatema pe judecători, pentru că aceste legi au fost făcute de clasa politică. Toate legile speciale au aproape nume şi prenume de iniţiatori. Ştiţi cum mă aricesc când îi văd pe unii politicieni care, pe de o parte, condamnă pensiile speciale, dar în acelaşi timp au iniţiat aceste pensii speciale. Îndemn să nu fie condamnaţi şi anatemizaţi judecătorii, pentru că ei nu fac altceva decât să beneficieze de o lege pe care au dat-o oamenii politici, aşa cum se întâmplă şi în sistemul de apărare şi ordine publică şi în alte sisteme”, a declarat Raluca Turcan la Prima TV. 

Vă reamintim că secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis că judecătorul Cristi Danileţ se poate pensiona. La începutul lui ianuarie 2024, judecătorul clujean Cristi Danileț (48 de ani) a depus cerere de pensionare. Danileț a anunțat că iese din magistratură după 25 de ani de activitate.  Cristi Danileţ a fost membru al CSM în perioada 2011 – 2017, după care a activat la Tribunalul Cluj.