VIDEO | Părintele Marius Ciprian Pop, despre un fenomen tot mai actual: “Ne-am construit singuri iadul și am pus punct raiului!” 

Părintele Marius Ciprian Pop avertizează asupra fenomenului empatiei sociale, tot mai lipsit în ziua de azi.

Prin excluderea lui Dumnezeu din viața ta automat te înstrăinezi, a mai transmis părintele, într-un dialog de suflet cu medicul Mihai Suciu.

„Din păcate, cei care caută biserica sunt puțini în raport cu numărul populației. Noi tot spunem: atâtea biserici și așa mai departe. Dacă faci o analiză și la Cluj-Napoca poate 20% sunt creștini practicanți din cei declarați. Partea cealaltă de 80% nu au tangență, decât prin intermediul unor întâmplări nefericite. Sau poate fericite, un botez, o nuntă, în care au tangență cu un preot sau cu un duhovnic”, a spus părintele Marius Ciprian Pop.

Părintele Marius Ciprian Pop: „Ceea ce spunea biserica de multă vreme vine acum știința și argumentează”

„Din punct de vedere al învățăturii creștine, treaba e foarte clară: omul e alcătuit din trup și suflet. Dar între cele două realități există o legătură indistructibilă. Nu poți să spui că până aici ai trup, iar de aici suflet. (…) E adevărat că e important să înțelegem ce spun mulți psihologi în vogă: ceea ce spunea biserica de multă vreme vine acum știința și argumentează. Spune că în cele mai multe cazuri, unii zic chiar de 100%, eu am însă o reținere, de boală trupească își au cauza undeva într-o boală sufletească, traumă emoțională, o neîmplinire, nemulțumire. Sunt și boli pe care le îngăduie Dumnezeu oamenilor superiori din punct de vedere duhovnicesc.

CITESTE SI: FOTO/ Secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, fost prefect de Cluj, a condus delegația României la OCDE, la reuniunea de la Paris

Și la Hristos când venea cineva pentru vindecare condiția primordială era credința. Nici nu se punea problema. E celebrul cazul cu femeia care avea scurgeri de sânge, care a mers și se atinge de haina lui Hristos”, a mai declarat părintele Marius Ciprian Pop.

„Iadul nu e altceva decât locul în care oamenii sunt străini total unii față de alții”

„Când l-ai exlus pe Dumnezeu din viața ta, nu mai ai principii, valori: nu mai ai nimic. Prin excluderea lui Dumnezeu din viața ta automat te înstrăinezi: de Dumnezeu, de tine însuți și de cei de lângă tine. Înstrăinarea duce la nepăsare. Nepăsarea duce la lipsa de implicare. Și cred că aici suntem noi, că plătim lipsa de implicare. Specialiștii o numesc empatie. Duce la înstrăinarea omului de către om. Iar iadul nu e altceva decât locul în care oamenii sunt străini total unii față de alții. Nu se vede nimeni cu nimeni. Zic sfinții părinți că e locul în care oamenii stau spate în spate și nu-și văd fața, pe când raiul nu e altceva prin excelență locul iubirii, în care oamenii sunt într-o stare de iubire unii cu alții. Noi cred că am pus punct raiului și ne-am construit singuri iadul, prin acest individualism și egocentrism de care suferă societatea foarte mult”, a concluzionat părintele.

CITESTE SI: VIDEO | George Simion (AUR) îl atacă pe Emil Boc: “Ar trebui să demisioneze dacă în august nu vor fi finalizate patru staţii de metrou!”