REPORTAJ | FC Bihor, la înălțime ca-n vremurile de altădată

AU PIERDUT UN BARAJ, DAR AU ADUS UN PUBLIC NUMEROS ÎN TRIBUNE

Acum, că 2023 a trecut, ne-am propus să realizăm o retrospectivă a evenimentelor fotbalistice petrecute de-a lungul acestui an ce a avut-o în prim plan pe FC Bihor Oradea și, implicit, templul fotbalului bihorean, stadionul Iuliu Bodola.

Finalizând sezonul trecut într-o notă nu tocmai reușită, pierzând turul premergător al play-off-ului de promovare al Ligii a 2-a, cu Unirea Ungheni (4-3, scor general), FC Bihor și-a propus ca pentru sezonul 2023/24 să fie la înălțime. Să nu mai facă pași greșiți în drumul spre Liga a 2-a.

GRUPELE CUPEI ROMÂNIEI, CEA MAI MARE PERFORMANȚĂ A ANULUI 2023

Luna august a fost un pilon important pentru FC Bihor. Elevii lui Florin Farcaș au trecut de Băile Felix (3-0), Sănătatea Cluj (2-0) și de FC Argeș (1-0), calificându-se astfel pentru prima dată în grupele Cupei României. Puțin mai târziu, aveau să afle că le vor avea de înfruntat pe FCSB și Dinamo București, două echipe de referință ale fotbalului românesc.

LIDER DETAȘAT ȘI LA CAPITOLUL ABONAMENTELOR  VÂNDUTE

Cu toate că a încheiat anul pe prima poziție a ligii a 3-a, seria a 8-a, fiind singura echipă din cele 99 de participante în această competiție care nu a pierdut în primele 15 etape, acesta nu este singurul aspect ce trebuie punctat. La meciurile din Cupa României, FC Bihor a vândut cele mai multe abonamente din România. A avut parte de aproximativ 7.000 de abonamente vândute, fiind urmată de Rapid București, cu 5.123 de abonamente, și UTA Arad, 4.200.

O TOAMNĂ MEMORABILĂ PENTRU IUBITORII FOTBALULUI BIHOREAN

După mai bine de 20 de ani de la ultima întâlnire a celor două formații, atunci disputa fiind în cadrul Diviziei A, iar acum în grupele Cupei României, Bihorul a primit vizita primei clasate din Superliga României și a adus în același timp aerul de fotbal înalt la Oradea. Accesul pe stadion la acest meci a fost posibil cu 3 ore înainte de începerea jocului, meciul începând la ora 21:00. Pentru a beneficia de o vizibilitate cât mai bună pe parcursul celor 90 de minute, oamenii au ajuns cu aproximativ jumătate de oră înainte de a se deschide porțile de intrare, ocupând majoritatea zonelor de acces de la tribuna 1. În tribunele de pe bătrânul Bodola au asistat la meci aproape 11.000 mii de suporteri, care au făcut o atmosferă de invidiat.

NU AU LIPSIT SPECTATORII IMPORTANȚI DE LA  ACEST MECI

Înainte de fluierul de start al partidei, s-a desfășurat o festivitate de premiere care i-a avut în prim plan pe Emeric Jenei (86 de ani), fost selecționer al României și antrenor al Stelei 86 (când s-a reușit câștigarea Cupei Campionilor Europeni de către roș-albaștri), și pe Iosif Vigu (77 de ani), care a îmbrăcat tricoul roș-albaștrilor vreme de 13 ani, în perioada 1966/1979. Acestor două mari personalități din fotbalul bihorean li s-au oferit câte o plachetă personalizată, în semn de apreciere pentru activitatea lor profesională.

VICTORIE DE AMBELE  PĂRȚI

La finalul partidei, tabela a arătat 2-0 pentru FCSB, după un meci în care ambele echipe au atacat și au avut ocazii de a înscrie. Roș-albaștrii s-au întors la București cu cele 3 puncte, iar FC Bihor a câștigat un public numeros și demn pentru a susține o asemenea echipă, care a fost aclamată și aplaudată la fiecare fază de atac. Fotbalul bihorean se îndreaptă înspre bine. Are aspirații mari pentru 2024.

Reportaj realizat de Alexandru Ienciu