Două cabaline furate din județul Sălaj au fost găsite de către șeful Postului de Poliție Săcuieu

Caii furați din județul Sălaj au fost găsiți de către șeful Postului de Poliție Săcuieu, Ovidiu Abrudan. Agentul se afla în timpul liber, când a primit o informație referitoare la prezența cailor în localitatea Vânători din comuna clujeană Ciucea. Acesta a acționat rapid, iar animalele s-au ajunj la stăpân în mai puțin de 24 de ore.

Cei doi cai, cu o valoare de 25.000 de lei, au fost furați din Cizer, vineri seara, după lăsarea întunericului. Proprietara cabalinelor a spus pentru INFO Huedin că nu a dormit acasă, iar autorii au profitat de asta. Cel mai probabil femeia a fost urmărită, bănuiesc anchetatorii din județul vecin.

“Caii au fost furați în jurul orei 22:00. Soțul este plecat în Germania și cred că hoții știau că eu nu sunt acasă, am dormit la mami aseară. Îi mulțumim domnului polițist pentru implicare și să-i dea Dumnezeu sănătate”, a transmis Mariana, proprietara cailor, prin intermediul INFO Huedin.

După furt, nu se știe din ce motiv, caii au fost abandonați de autori pe câmp, în apropierea localității Vânători din comuna Ciucea. La aproape 20 de kilometri de unde au fost furați. Un localnic din sat a văzut animalele și le-a dus la adăpost. Vestea că doi cai străini sunt în grajdul săteanului s-a dus repede și a ajuns la urechile lui agentului Ovidiu Abrudan. Polițistul aflat în timpul liber a procedat la fel ca în timpul programului și, în scurt timp, a găsit de unde proveneau cabalinele.

Polițiștii din Cizer au venit la Vânători, sâmbătă după-masă, iar la mai puțin de 24 de ore de la furt animalele s-au întors acasă. Rămâne ca oamenii legii din Cizer să-i găsească pe hoți, ei nefiind identificați la acest moment.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au evidențiat în mod pozitiv fapta colegului lor aflat în timpul liber.

“Apreciem profesionalismul colegului nostru, agent principal de poliție Ovidiu Abrudan, care în noaptea de 19/20 ianuarie a.c, aflându-se în timpul liber, în localitatea Vânători, județul Cluj a reușit recuperarea a două cabaline, aparținând unei persoane din județul Sălaj”, se arată în precizarea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.