OPINIE | Discursul grețos susținut de deputatul Gheorghe Șimon la Conferința Județeană a PSD Maramureș. – VIDEO

Discursul recent al deputatului PSD Gheorghe Șimon ( VIDEO ) la conferința județeană din Maramureș a stârnit o serie de discuții și tensiuni în cadrul partidului. De la laudele exagerate chiar grețoase ale lui Şimon la adresa lui Marcel Ciolacu, a fost doar un pas până la criticile pe care deputatul le-a primit ulterior din partea unor figuri notabile precum Mihai Tudose. E clar, atmosfera în PSD Maramureş pare tensionată și divizată.

De la bun început, Șimon a lăudat nejustificat conducerea partidului, iar reacțiile vizibil deranjate ale lui Ciolacu au spus multe. Criticile directe ale lui Tudose au subliniat faptul că Șimon este considerat depășit și că PSD Maramureş are nevoie de o schimbare.

Fragmentarea PSD Maramureș cu sprijinul unor primari, discursuri grețoase şi avertizǎrile liderilor de la centru.

Cu toate acestea, liderul local Zetea pare să îl susțină în continuare pe Șimon, generând astfel o fractură în cadrul partidului. Cu o a doua șansă oferită, liderii locali din Maramureș trebuie să se regrupeze pentru a reveni în fruntea județului. Cu toate acestea, provocarea principală este reprezentată de primari, pe care eu în mare parte îi consider mincinoși, trǎdǎtori și slabi, care nu pot fi o bază solidă pentru Zetea.

Un exemplu elocvent este primarul din Leordina, prezent la conferința PSD vineri și apoi il vedem pozând alături de Dreapta Unită (USR-PMP-Forța Dreptei) duminică. Aceste mișcări contradictorii reflectă fragilitatea actuală a partidului în Maramureș.

Observând atent atmosfera din sala de conferință, am remarcat că mulți dintre cei peste 900 de participanți nu au înțeles nimic din discursurile liderilor centrali ai partidului. Se pare că aceștia au venit mai mult pentru a umple sala și a socializa, decât pentru a susține o cauză comună. Această imagine sugerează o lipsă de coeziune și determinare în rândurile pesediștilor maramureșeni.

În plus, se discută despre posibile mișcări strategice din partea lui Ionel Bogdan, cu zvonuri că acesta ar avea probe împotriva multora și că ar putea schimba echilibrul puterii. De asta sǎ se teamǎ pesediștii? E clar cǎ viitorul partidului depinde acum de capacitatea echipei lui Zetea de a mobiliza și de a îndruma membrii “derbedei” către un scop comun. Dacă nu reușesc, avertismentul “prorocului” Tudose cu privire la perspectivele sumbre ale partidului s-ar putea confirma.

Și povestea poate să continue. Se spune pe la colțuri că domnul deputat Gheorghe Șimon ar putea avea unele probleme penale, asta după ce procurorii ar fi disjuns dosarul de cercetare penală a fostei șefe a DSP Maramureș. “Gurile sparte” spun că anchetatorii ar fi găsit în telefonul doamnei mesajele trimise de către domnul deputat la diferite ministere, unde ar fi încercat să facă unele intervenții sau să exercite presiuni pe diverse teme.