Fonduri Europene de peste 7,4 milioane de euro pentru Modernizarea Spitalului de Boli Infecțioase Cluj-Napoca

Consiliul Județean Cluj se bucură de o nouă reușită în obținerea fondurilor europene, anunțând că proiectul de “Reabilitare termică și eficientizare energetică a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca” a fost selectat pentru finanțare, cu o sumă de peste 7,4 milioane de euro.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a exprimat entuziasmul în legătură cu această realizare, subliniind importanța investiției în asigurarea unui mediu optim pentru actul medical: “Este o nouă reușită care ne bucură și care dovedește, o dată în plus, preocuparea noastră constantă pentru asigurarea climatului optim de realizare a actului medical. Dincolo de suma considerabilă de bani pe care am reușit să o atragem din fonduri europene, economisind astfel banii clujenilor, extrem de importante sunt numeroasele beneficii ale acestei investiții, care vor fi resimțite atât de pacienții cât și de personalul spitalului nostru.”

Printre obiectivele principale ale proiectului se numără reabilitarea termică a clădirii, refacerea hidroizolațiilor la nivelul soclurilor, plăcilor teraselor și copertinelor, precum și instalarea de panouri fotovoltaice. În plus, vor fi realizate schimbarea și modernizarea centralei termice existente, echilibrarea termo-hidraulică a corpurilor de încălzire și a rețelei de distribuție, precum și echiparea cu dispozitive de autoreglare pentru reglarea distinctă a temperaturii și calității aerului interior.

Consiliul Județean Cluj primește finanțare pentru proiectul de reabilitare termică și eficientizare energetică a spitalului

Proiectul, în valoare totală de 36.920.937,04 lei cu T.V.A. inclus, a fost depus spre finanțare din fonduri europene nerambursabile prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027. După implementare, se așteaptă o reducere semnificativă a consumului de energie, cu o scădere estimată de 58,56% a consumului anual de energie primară, 73,35% reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră și o scădere de 75,94% a consumului anual de energie finală pentru încălzire.

Investiția nu numai că contribuie la îmbunătățirea infrastructurii spitalului, ci aduce și beneficii semnificative pentru mediu, consolidând angajamentul Consiliului Județean Cluj pentru dezvoltarea durabilă și eficiența energetică în sectorul medical. Proiectul va avea un impact pozitiv atât asupra pacienților, prin asigurarea unui mediu mai confortabil, cât și asupra personalului medical, oferind condiții mai bune de lucru.