Jocurile politice din umbră: rolul lui Vasile Dâncu în PSD și drumul spre Cotroceni.

În ultima vreme, am auzit cu toții multe povești despre Vasile Dâncu. Unii au afirmat că ar fi în conflict cu Marcel Ciolacu ( a fost ), că ar contribui la împingerea șefului PSD în prăpastie, în timp ce alții sugerează că relația lor este una bună. Totuși, i-am auzit pe unii întrebându-se dacă există una sau mai multe persoane cu care se sfătuiește domnul profesor. Sigur că există. Vă spunem noi la cine apelează în materie de sfaturi, cu cine face jocurile politice şi implicit cele de putere. Nu îl mai subestimați. Nu e nimic de rău. Să analizăm împreună.

Mulți îl percepeau pe Dâncu ca pe un pucișt, ca pe cineva care lucrează în umbra lui Ciolacu. Să spunem ca aveau dreptate dar “strategul’ i-a împăcat. Tabloul ultimelor sale vizite în țară alături de oamenii din prima linie a partidului, precum și sprijinul pe care îl primește cel puțin din partea organizațiilor din Transilvania, împreună cu informațiile pe care le-am obținut noi, ne creionează parcursul pe care îl va urma în perioada următoare.

Întâlnirea ( informală) dintre Vasile Dâncu, Ciolacu și partenerul strategic ar trebui să ne dea de gândit? Da. În rest, ce să mai spunem, o să-l vedeți tot mai des la televizor și în ziare, iar unele surse sugerează că va ajunge în funcții de top la care nu v-ați fi gândit. Funcțiile o să le prindă sigur.

Dar să nu mai ocolim subiectul. Haideți să spunem direct ce am aflat. Există multe “laboratoare” în România, iar cei care le populează își fac planuri, calcule și tot felul de supoziții despre cine ar trebui să conducă țara după plecarea omului pus de nemți. Să calculeze liniștiți cât doresc ei. Există un singur “laborator” care de regulă reușește să obțină rezultatele dorite, iar cei din interior au început deja să-i deschidă lui Vasile Dâncu drumul spre Cotroceni. Da, înainte să râdeți, vă sugerăm să analizați atent și să puneți cap la cap tot ce știți, întrebându-vă chiar și informatorii (fideli) despre asta.

Astfel, cel mai probabil, PSD va avea propriul său candidat la prezidențiale anul acesta. Acestea sunt informațiile noastre. Bineînțeles, luăm în calcul și posibilitatea unor schimbări în cursul evenimentelor despre care credem că sunt şanse să se lase cu probleme pentu cei care nu vor să înțeleagă cum stau lucruirile şi ce îşi doreşte partenerul.