Dr. Mihai Suciu avertizează cu privire la importanța diagnosticului timpuriu al tumorilor renale

În ultimii ani, cercetările medicale au adus în atenție importanța descoperirii timpurii a tumorilor renale, subliniind necesitatea unui diagnostic precoce și a unei intervenții chirurgicale eficiente. Medicul chirurg Mihai Suciu, specialist în domeniul urologiei și transplantului renal, oferă o perspectivă crucială asupra acestei problematici.

“Tumorile renale pot fi mici și uneori sunt descoperite greu”, explică dr. Suciu. “Cu cât sunt mai mici, șansele de a scoate numai tumora fără rinichi sunt mai mari.” Acest aspect subliniază importanța diagnosticului precoce, care poate oferi opțiuni de tratament mai conservatoare și mai eficiente.

Este important de menționat că uneori apar tumori pe un singur rinichi. În aceste situații delicate, scopul principal al intervenției chirurgicale este salvarea rinichiului. “Tumorile renale mici de obicei nu dau simptome, ele fiind diagnosticate întâmplător prin ecografie sau computer tomograf”, adaugă medicul.

Dr. Mihai Suciu este un specialist recunoscut în domeniul urologiei și transplantului renal, activând la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj Napoca. Cu o experiență vastă și o abordare dedicată, dr. Suciu și echipa sa oferă servicii medicale de înaltă calitate, punând accentul pe diagnosticul precoce și tratamentul personalizat pentru fiecare pacient.

Descoperirea timpurie a tumorilor renale și abordarea lor chirurgicală corectă sunt cruciale pentru menținerea sănătății renale și prevenirea complicațiilor ulterioare. Consultarea regulată cu un specialist și efectuarea investigațiilor medicale recomandate sunt pași esențiali în această direcție, iar medicul Mihai Suciu reprezintă o resursă de încredere pentru pacienții afectați de această problemă medicală complexă.